Bont voor Dieren

20 december 2023 – The British Fashion Council (BFC) heeft verklaard dat London Fashion Week definitief bontvrij is. Sinds 2018 is er al geen bont meer zichtbaar op de catwalk, maar nu is dit ook een voorwaarde voor merken die aan het evenement deelnemen.

London Fashion Week behoort tot een van de vier bekendste ter wereld. Het aankomende jaar viert de show tussen 16 en 20 februari zijn veertigste verjaardag. De BFC is verheugd te kunnen aankondigen dat bont vanaf 2024 is uitgesloten van het London Fashion Week schema. De vereiste is geïmplementeerd voor het aanvraagproces van 2024. Op het programma staan ontwerpers van zowel heren- als dameskleding, met als hoogtepunt het iconische Britse luxemerk Burberry.

We zijn blij dat Londen na Oslo, Kopenhagen, Helsinki en Amsterdam voorgoed kiest voor een diervriendelijk en duurzaam beleid. De modeweken van Parijs, New York en Milaan hebben nog steeds niet besloten om te stoppen met bont, wat volstrekt onaanvaardbaar is. De evenementen zouden onmiddellijk moeten besluiten zich aan te sluiten bij de meerderheid van de shows en deze promotie van deze inhumane en niet-duurzame praktijk te verbieden.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.