Bont voor Dieren

19 mei 2021 – Het designermerk Valentino heeft vandaag aangekondigd te stoppen met bont! De aankondiging treedt in de voetsporen van een aantal andere luxe labels om bont de rug toe te keren. Eerder dit jaar maakten Saks Fifth Avenue, Alexander McQueen en Balenciaga bekend dat ze bont niet meer zullen gebruiken.

Valentino
Vanaf de collectie voor 2022 kiest Valentino voor alternatieve materialen in plaats van bont om tegemoet te komen aan zijn meer ethisch ingestelde klanten. De bontvrije houding past volgens algemeen directeur Jacopo Venturini perfect bij de waarden van Valentino. “We gaan met volle kracht vooruit in het onderzoek naar alternatieve materialen met het oog op meer aandacht voor het milieu voor de komende collecties.De laatste collectie met bont zal herfst/ winter 2021 zijn.

Saks Fifth Avenue
Het Amerikaanse Saks Fifth Avenue stopt ook met bont. Het luxe warenhuis zal per eind 2022 geen producten met bont meer aanbieden. Grote warenhuizen als Macy’s, Bloomingdales en Nordstrom gingen Saks al voor. De reden om te stoppen met bont is de aanhoudende vraag van de consument naar duurzame en diervriendelijke producten. Bont is een wreed product en past niet meer in hedendaagse collecties.

Alexander McQueen en Balenciaga
Eind maart kondigden de modemerken Alexander McQueen en BALENCIAGA bontvrij te gaan. De aankondiging werd gedaan in het registratiedocument van Kering, het Franse bedrijf waar de merken onderdeel van zijn. Hierin staat dat beide merken niet langer bont gebruiken in hun collecties. Modehuis Gucci, dat ook onder Kering valt, ging de merken in de zomer van 2018 al voor.

Steeds meer grote modehuizen laten bont vallen. Zoals het hoort! Wij blijven ons inzetten voor bontvrije mode tot geen enkel dier meer gedood wordt voor zijn vacht.

Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.