Maak een einde aan de dodelijke bonthandel

18 januari 2021 – Maak een einde aan de wrede en dodelijke bonthandel, voordat deze de volgende pandemie veroorzaakt! Bontfokkerijen zijn een tikkende tijdbom als het gaat om het risico op pandemieën en bovendien een ramp voor dieren. We roepen wereldwijd op om de fokkerijen te verbieden. Ook vragen we de G20-leiders om publiekelijk te erkennen dat bontfokkerijen moeten stoppen.

Elk jaar lijden zo’n 100 miljoen dieren een vreselijk bestaan, waarna ze worden gedood voor hun bont. Het overgrote deel wordt gehouden op intensieve bontfokkerijen. Deze manier van dieren houden veroorzaakt niet alleen enorm veel dierenleed, maar blijkt nu ook een ernstig risico voor de volksgezondheid te vormen. De krappe leefomstandigheden, slechte hygiëne, stress, verwondingen en ziekten, minimale veterinaire zorg en het gebrek aan genetische diversiteit zorgen ervoor dat in bontfokkerijen ideale omstandigheden ontstaan voor de overdracht en mutatie van virussen.

Deskundigen op het gebied van ziekteoverdracht waarschuwen dat het een kwestie is van tijd tot het volgende dodelijk virus toeslaat als we dieren onder deze omstandigheden blijven houden.

Wereldwijd verbod
Twintig landen hebben al actie ondernomen om het houden van dieren voor hun bont te verbieden, omdat het wreed, onnodig en niet meer van deze tijd is. In het licht van nieuw bewijs dat bontfokkerijen ook kunnen fungeren als reservoir voor dodelijke virussen en nieuwe virussen kunnen creëren, roepen we alle landen op om fokkerijen te verbieden en vragen we de leiders van de G20 om publiekelijk te erkennen dat er een einde moet komen aan de bontfokkerij.

Deze petitie maakt deel uit van een wereldwijde campagne die is geïnitieerd door Fur Free Alliance. Update oktober 2021: de mogelijkheid voor het tekenen van de petitie is inmiddels gesloten, de petitie is maar liefst 880.457 keer getekend!


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Delen via:
blijf op de hoogte van het nieuws over en de campagnes tegen de bontindustrie

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

3 mei 2024 - Wordt de volgende wereldwijde pandemie veroorzaakt door de bontindustrie? Wetenschappers maken zich ernstige zorgen over de mogelijke verspreiding van zoönotische ziekten door het grote aantal bontfokkerijen
2 mei 2024 - Om aandacht te vestigen op de Europese verkiezingen en om iedereen te overtuigen om op partijen te stemmen die voor een bontvrij Europa zijn, organiseren we
1 mei 2024 - Alix the Label is nu Fur Free Retailer! Het Nederlandse modemerk sluit aan bij de gestaag groeiende lijst van designers en winkelketens die zich officieel uitspreken