Bont voor Dieren

Zaterdag 2 oktober voeren Bont voor Dieren en Animal Rights samen actie voor de deur van Skihut in Scheveningen. De wintersportwinkel blijft willens en wetens kleding met bont van coyotes, wasbeerhonden, konijnen en vossen verkopen. Wij hopen dat de trend van modezaken die wereldwijd bontvrij gaan en het goede voorbeeld geven ook Skihut zal bereiken.

Het is niet de eerste keer dat we Skihut oproepen om bontvrij te gaan, zodat er een einde komt aan het dierenleed. Begin 2019 hebben wij met onze Bontblocker het zicht op hun etalages met martelmode geblokkeerd. Ook staat de winkel al jarenlang op onze Te Bontlijst. Helaas is de aanstaande actie twee jaar later nog steeds nodig. Moranni te Winkel, campagneleider Bont voor Dieren: “Skihut weet hartstikke goed dat dieren in de bontindustrie niets anders dan een afschuwelijk ‘leven’ en een vreselijke dood kennen. Voorafgaand aan onze actie hebben we meermaals contact gezocht om in gesprek te gaan over een mogelijk bontvrijbeleid. Tevergeefs. Hopelijk opent onze diervriendelijke boodschap op 2 oktober wel deuren.”

Skihut verkoopt ook kleding van merken die bewust overstappen op een bontvrijbeleid. Bijvoorbeeld van het wereldwijd bekende Canada Goose. Het merk maakte begin dit jaar een duidelijk statement door te stoppen met hun kragen van coyotebont vanwege het immense dierenleed. Dit nieuws kan, samen met vele andere modehuizen die bont vaarwel zeggen, Skihut niet ontgaan zijn. Wij willen dat Skihut eindelijk stopt met dit dierenleed en gaat bijdragen aan een bontvrij Nederland. Daar is jouw hulp hard bij nodig. Robert Molenaar, oprichter Animal Rights: “We roepen Skihut op om te stoppen met de verkoop van bont. Kom naar onze protestactie en laat je stem horen voor de dieren.”

De actie vindt plaats op zaterdag 2 oktober van 13:00 tot 15:00 aan de Vissershavenweg 56 in Scheveningen. Meer informatie over de actie, onze richtlijnen en het aanmelden vind je via deze link naar het FB-event.