Bont voor Dieren

Bont voor Dieren en Animal Rights hebben op 19 februari in weer en wind actiegevoerd voor een bontvrij beleid van Skihut. Een paar maanden geleden stonden wij ook al voor de Scheveningse wintersportwinkel die willens en wetens bont verkoopt en zonder schaamte zijn klanten voorliegt over de herkomst ervan.  

Moranni te Winkel, campagneleider bij Bont voor Dieren, snapt niet waarom Skihut blijft vasthouden aan de verkoop van bont. “We hebben het over immens dierenleed dat onnodig en wreed is. Dat weten steeds meer consumenten en dat weet Skihut. Modemerken gaan niet voor niets massaal bontvrij. Wij staan altijd open voor een gesprek met de winkel. Tot die tijd moeten we met onze acties laten zien dat bont echt niet meer kan.” 

De strijd van Animal Rights en Bont voor Dieren tegen bont gaat onverminderd door. De organisaties zijn een burgerinitiatief gestart tegen de import van en handel in bont en bontproducten. “Het is natuurlijk absurd dat we de bontindustrie in ons land verbieden, maar nog wel bont importeren en verkopen”, zegt Jessica Smit van Animal Rights.