Bont voor Dieren

Bestseller, een van Europa’s grootste moderetailers, heeft de internationale bontvrijverklaring van de Fur Free Alliance getekend. De Deense retailer bezit twintig kledingmerken – waaronder Vero Moda, Only, Vila en Jack & Jones – welke in meer dan 15.000 winkels worden verkocht. De toetreding van Bestseller tot de bontvrijlijst betekent een grote overwinning voor dieren en dierenwelzijnsorganisaties wereldwijd.

Nicole van Gemert, directeur van dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren: “Wij zijn echt blij dat zo’n grote speler in de mode-industrie besluit deel te nemen aan het Fur Free Retailer programma. Hoe meer er bekend wordt over de gruwelijke levensomstandigheden van dieren in de bontindustrie hoe meer bedrijven interesse krijgen in een bontvrijbeleid. Bovendien hebben de bedrijven die op de bontvrijlijst staan duidelijk voordelen. Niet alleen vragen kritische consumenten ons dagelijks waar ze met een gerust hart kunnen shoppen, ook scoren deze bedrijven hoog op de ladder van maatschappelijk ondernemen.”

Katrine Milman, hoofd duurzame bedrijfsvoering van Bestseller, stelt: Bestseller voert al meer dan tien jaar een bontvrijbeleid en we zijn heel trots om de bontvrijverklaring te kunnen ondertekenen. Klanten waarderen het wanneer je geen echt bont verkoopt. Voor ons is het daarom vanzelfsprekend om deel te nemen aan het Fur Free Retailer programma zodat onze klanten makkelijk kunnen zien dat Bestseller geen echt bont verkoopt.”

Bestseller is de nieuwste van meer dan 300 modebedrijven die zich hebben aangesloten bij het Fur Free retailer programma. Andere grote namen op de bontvrijlijst zijn Inditex (waar het merk Zara onder valt), H&M, C&A, Zalando Nederland en ASOS.

De nu bontvrije merken van Bestseller zijn onder andere:

Jack&Jones
Jacqueline de Yong
Junarose
Little Pieces
LP Boys
Mamalicious
Name It
Name It Limited
Noisy May
Object Collectors Item
Only
Only & Sons
Only Play
Outfitters Nation
Pieces
Produkt
Selected
Vero Moda
Vila
Y.A.S.

Alle andere bontvrije merken en winkels zijn te vinden op de bontvrijlijst van Bont voor Dieren.

De Fur Free Alliance (FFA) is een samenwerkingsverband van internationale dierenbeschermingsorganisaties die zich samen sterk maken voor een einde aan de exploitatie van dieren voor hun vacht. Bont voor Dieren is de Nederlandse vertegenwoordiger van de Fur Free Alliance en zet zich op nationaal en internationaal niveau in voor een verbod op de productie en verkoop van bont.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niks missen?

Wil je weten wat er speelt in de bontindustrie en wat we bereiken? Schrijf je dan in voor onze 
e-mailnieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws.