Bont voor Dieren

 

Armani stopt volledig met de verkoop van echt bont. Armani sluit zich aan bij een steeds groter wordende groep van modehuizen die kiezen voor een bontvrij beleid. Armani kwam tot dit besluit na intensieve gesprekken met de Fur Free Alliance, een internationale dierenbeschermingscoalitie die in Nederland vertegenwoordigd wordt door Bont voor Dieren. Bont voor Dieren houdt een speciale Bontvrijlijst bij voor merken die besluiten te stoppen met bont. Met het toevoegen van een van de belangrijkste modehuizen ter wereld aan de Bontvrijlijst is een belangrijke slag geslagen richting de bontindustrie.

Het Italiaanse modehuis verkocht onder andere konijnenbont, maar heeft besloten hiermee te stoppen door het ernstige dierenleed dat gepaard gaat met bont. Vanaf de herfst/wintercollectie 2016 zullen de collecties van Armani volledig bontvrij zijn. Vele merken gingen Armani al voor, waaronder Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Stella McCartney.

Giorgio Armani: “Ik ben verheugd aan te kondigen dat de Armani Group zich er op heeft toegelegd  het gebruik van bont in de collecties af te schaffen. Technologische innovaties hebben er de afgelopen jaren toe geleid dat er geweldige alternatieven beschikbaar zijn die het gebruik van bont overbodig maken. Mijn bedrijf zet met deze beslissing een grote stap vooruit in de bescherming van, en de zorg voor het milieu en dieren.”

Nicole van Gemert, directeur Bont voor Dieren: “In de mode-industrie wordt gelukkig steeds meer waarde gehecht aan dierenwelzijn en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bont is een onnodig modeproduct dat altijd gepaard gaat met veel dierenleed. Het is geweldig dat steeds meer modehuizen stoppen met de martelmode en kiezen voor diervriendelijke alternatieven.’

Joh Vinding, voorzitter Fur Free Alliance: “Armani’s bontvrijverklaring bewijst dat modeontwerpers en consumenten creatieve vrijheid en luxe kunnen hebben zonder dierenleed. De heer Armani is al decennia lang een trendsetter binnen de mode-industrie, en deze nieuwe stap laat zien dat mededogen en innovatie de toekomst van de mode zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *