Namibië start jacht weer: 86.000 pelsrobben

19 juni 2023 – Het ministerie van Visserij en Mariene Hulpbronnen in Namibië kondigt aan dat vanaf 1 juli 80.000 pups en 6000 mannelijke Kaapse pelsrobben gedood zullen worden. Dit terwijl er de afgelopen drie jaar niet is gejaagd op de dieren voor hun vacht.

Het bejagen van de pelsrobben start op 1 juli na goedkeuring door het kabinet. De jacht zal plaatsvinden in twee robbenkolonies in Terrace Bay en Cape Cross. De populatie robben wordt geschat op 1,6 miljoen dieren verdeeld over alle 26 kolonies langs de Namibische kustlijn.

Woordvoerder Romeo Muyunda van het Ministerie van Milieu zegt dat er behoefte is aan beheer van elke diersoort. Er zou geen conflict zijn tussen de visindustrie en de pelsrobben. “De pelsrobben moeten worden gevangen om het aantal acceptabel te houden. We begrijpen de noodzaak om ze te vangen en we doen dit in samenwerking met het Ministerie van Visserij en Mariene Hulpbronnen,” zei hij. De pelsrobben worden onder andere gebruikt voor hun vacht, de olie en geslachtsdelen, die zowel op de lokale als internationale markt worden verkocht.

In 2009 waren wij undercover in Namibië om de barbaarse pelsrobbenjacht wereldkundig te maken. Sindsdien protesteren wij tegen de jacht. Jaarlijks mogen er tussen juli en december duizenden pelsrobben worden doodgeknuppeld voor hun vacht. Dit gebeurt in de vroege ochtend op de stranden. Het is op dat moment verboden voor toeristen en media om het strand te betreden.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen via:
blijf op de hoogte van het nieuws over en de campagnes tegen de bontindustrie

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

20 juni 2024 - Het wetsvoorstel voor een bontfokverbod in Polen is aanstaande. Meer dan 120 politici ondertekenden dit wetsvoorstel, inclusief de voorzitter. Het wetsvoorstel zal nu de volgende stappen
10 juni 2024 - Vier mannen die zich met dubieuze goud- en bontinkoop bezighouden, hebben een celstraf en geldboete gekregen voor hun oplichtingspraktijken. Zie je alsnog een advertentie, geef het
6 juni 2024 - Vandaag kun jij het verschil maken door te stemmen op een partij die zich inzet tegen dierenleed in de bontindustrie. Stem op een kandidaat die dierenwelzijn