Bont voor Dieren

1 april 2019- Stichting Bont voor Dieren presenteert Natalie Wanga als haar nieuwe directeur. Wanga zal vanaf 1 april bij de dierenbeschermingsorganisatie gaan werken aan een bontvrij Nederland.

“Natalie brengt ons politieke ervaring, ze is een ervaren (campagne)strateeg tegen onrecht en is het gewend om met vrijwilligers te werken en ze te enthousiasmeren“, aldus Myrna van de Laar, voorzitter van Bont voor Dieren.

We hebben er het volste vertrouwen in dat we de strijd tegen de bontindustrie op termijn kunnen winnen met Natalie en haar team.

Wanga heeft een lang traject bij vooral non-profit organisaties en is actief geweest als raadslid in de gemeente Leiden. Hiervoor is ze werkzaam geweest als senior projectadviseur en trainer bij het Haags 5 Mei Comité en bij diverse besturen zoals haar voorzitterschap bij kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes Leiden. Het opkomen voor het dierenwelzijn is haar niet vreemd. Tijdens haar raadslidmaatschap heeft ze zich bijvoorbeeld ingezet tegen de komst van meer bedrijven die met dierproeven actief zijn.

Natalie is gemotiveerd en verheugd om de nieuwe uitdaging bij Bont voor Dieren aan te gaan: “Bont is een vervangbaar luxe product. Miljoenen vossen, wasbeerhonden, coyotes en konijnen eindigen als bontaccessoire zoals bontkragen en zelfs sleutelhangers! Sommige diersoorten worden levend gevild of geplukt. Ook in Nederland slijten nertsen in kleine draadstalen kooitjes hun leven om uiteindelijk gedood te worden voor bontjassen. Dit dierenleed is onacceptabel en ik ben dan ook dankbaar dat ik samen met ons team, onze vrijwilligers, donateurs, de wereldwijde Fur Free Alliance en de Nederlandse Dierencoalitie de strijd tegen de bontindustrie mag voortzetten. Zowel in Nederland als internationaal.

Bont voor Dieren geldt sinds haar oprichting in 1986 als het kennis- en expertisecentrum over bont in Nederland. En heeft verschillende dierenwelzijn organisaties binnen en buiten de EU succesvol geadviseerd en bijgestaan. De stichting wist succesvol campagne te voeren tegen de bontfokkerijen in Nederland, voor een importverbod op honden-, katten- en zeehondenbont en voor een labelplicht op geïmporteerd bont. Momenteel richten haar internationale campagnes zich op de massale productie van wasbeerhondenbont in China en de brute zeehondenjacht in Canada en Namibië. In Nederland wordt hard gewerkt aan de uitbreiding van de bontvrijlijst met bontvrije winkels en ontwerpers en voorlichtingscampagnes aan jongeren.

Natalie Wanga volgt Nicole van Gemert op als directeur. Van Gemert gaat aan de slag als directeur bij Foodwatch Nederland, een non-profit organisatie die zich inzet voor eerlijk, veilig en gezond voedsel.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.