Bont voor Dieren

De rechtbank Oost-Brabant heeft op 19 april 2017 het beroep van Rios Mink uit Rosmalen ongegrond verklaard. De nertsenfokker stapte naar de rechter om de openbaarheid van een boeterapport tegen te houden.
Het boeterapport werd opgesteld naar aanleiding van de undercoverbeelden die Animal Rights in december 2015 heeft gemaakt. Hierop is te zien hoe nertsen op brute wijze in de gaskist werden gesmeten.

Bekijk hier de beelden.

Bont voor Dieren en Animal Rights vroegen begin 2016 het boeterapport op bij de overheid. De openbaarheid werd tegengehouden, maar nu staat niets openbaarheid meer in de weg.
Wij zullen het boeterapport openbaar maken zodra deze beschikbaar is. Het moet voor iedereen inzichtelijk zijn welke straf Rios Mink heeft gekregen voor de afschuwelijke mishandeling van nertsen.

Openbaar
Animal Rights en Bont voor Dieren vroegen begin 2016 de stukken op via de Wet Openbaarheid Bestuur op bij de De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.  Ruim een jaar later was het boeterapport nog steeds niet openbaar.
Beide organisaties zijn dan ook niet te spreken over de gang van zaken. Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert: “De nertsenfokkers zijn zwaar over de schreef gegaan en dat werd feilloos op de camera vast gelegd. Met alle macht proberen ze de openbaarheid van het boeterapport tegen te gaan. We zijn zeer benieuwd wat ze te verbergen hebben.”