Bont voor Dieren

Wij stellen graag het nieuwste lid van ons team aan jullie voor. Vanaf 15 juli 2018 zal Moranni te Winkel ons team komen versterken als officemanager en lid van het marketingteam. Na ruim zeven jaar nemen we helaas afscheid van Marjolijn Veenstra, maar we zeggen ‘tot ziens’ en geen ‘vaarwel’!

Moranni

Na de middelbare school heeft Moranni aantal jaar gewerkt om vervolgens de opleiding Journalistiek te volgen en met succes af te ronden. Met de jaren groeide haar bewustzijn voor alle vormen van dierenleed en werd zij vrijwilliger voor diverse organisaties. Het afgelopen jaar werkte zij als docent Nederlands op een middelbare school.

Moranni, vertel eens wat meer over jezelf.

Het is echt een geweldig gevoel dat ik me nu niet alleen als vrijwilliger, maar ook als professional in kan zetten voor het redden van de dieren in de bontindustrie. Het gaf al zoveel voldoening om op diverse beurzen te staan of om mensen op straat bewust te maken van hun schaamkraag, maar nu kan ik dit elke dag gaan doen. Het verbeteren van dierenwelzijn is mijn missie in dit leven en deze afgrijselijke vorm van dierenleed moet stoppen. Bij Bont voor Dieren zit ik dan ook helemaal op mijn plek.

“Weet jij waar jouw bontkraag vandaan komt?” Het is een vraag die ik de afgelopen jaren ontelbare keren heb gesteld. Het antwoord is dat ontzettend veel mensen dit nog steeds niet weten. Dieren die een afschuwelijk leven leiden om te eindigen als een modeaccessoire. Voor niets meer en niets minder. Ik kan daar met mijn hart en verstand niet bij.

Het is voor mij dé reden om me aan te sluiten bij Bont voor Dieren. Zo kan ik elke dag strijden tegen de ellende in de bontindustrie. Bij Bont voor Dieren kan ik een bijdrage leveren zoveel mogelijk mensen te bereiken en om bewustwording te creëren over de martelmode. Maar via deze weg kan ik vooral samen met een geweldig team verder werken om deze wereld bontvrij te maken, waardoor geen enkel dier nog zo erg hoeft te lijden.

Moranni te Winkel (links) en Marjolijn Veenstra


Marjolijn

Marjolijn Veenstra is dierkundig ingenieur en heeft de HBO studie Diermanagement in 2004 afgerond. In Australië heeft ze haar passie voor het onderwater leven ontdekt en een bijdrage mogen leveren aan een grootschalige Great Barrier Reef studie. Na het afronden van haar studie en de vele reizen naar het buitenland die volgden is ze gestart met haar eigen videoproductiebedrijf samen met haar partner. Sinds 2010 is ze gestart bij Bont voor Dieren, nadat bontkragen meer in het straatbeeld kwamen. Na het zien van een heftig filmpje over het levend villen van wasbeerhonden, wist Marjolijn dat ze hier iets aan moest doen. Het campagnevoeren voor de dieren was begonnen!
Vanaf maart 2018 is Marjolijn raadslid bij Partij voor de Dieren in Almere en zij zal zich hier voor de volle 100% voor in gaan zetten.

Marjolijn, je hebt ruim zeven jaar bij Bont voor Dieren gewerkt. Waar ben jij het meest trots op?

Dat zijn de green graffiti campagnes in Amsterdam en Den Haag, waarbij bekende Nederlanders en politici de handen ineen sloegen om aan te geven: Alleen beesten dragen bont! Ook ben ik afgereisd naar Canada om te werken aan een documentaire over de zeehondenslachting. Ik heb een  samenwerking met Sea Shepherd bewerkstelligd, waarbij we samen campagne voerden tegen de Namibische zeehondenslachting.

Er zijn nog vele andere campagnes waar ik aan heb gewerkt, maar mijn werkzaamheden lagen vooral in het runnen van de dagelijkse kantoorwerkzaamheden, inclusief de coördinatie van de webwinkel en het Bontbericht. Het is geweldig om meegewerkt te hebben aan een webshopartikel, waarvan je weet dat vele mensen dit zullen gaan dragen en zo onze anti-bont statements uitdragen. Ik zal Bont voor Dieren altijd een warm hart toedragen. Wat zij voor de dieren in de bontindustrie doen, is zo ontzettend belangrijk!