Bont voor Dieren

2 juli 2021 – Wat een geweldig nieuws! Het Canadese luxe modemerk Moose Knuckles is het nieuwste merk dat aankondigt dat het alle productie met bont beëindigt. Het merk zal per eind 2022 geen nieuwe jassen met bont verkopen.

De aankondiging valt samen met de lancering van het nieuwe wereldwijde duurzaamheidsprogramma van het merk. Het omvat milieu- en sociale initiatieven die gericht zijn op de duurzaamheid van zijn wereldwijde voetafdruk op de lange termijn, inclusief het drastisch verminderen van alle koolstofemissies tegen eind 2025. Ook gepland voor eind 2025, voert het merk terugname-, re-commerce- en recyclingprogramma’s in en stopt het gebruik van conventioneel katoen, nieuw polyester en nieuw nylon in zijn kleding.

Vanaf eind 2022 is bont geëlimineerd bij de productie van nieuwe artikelen. Houd er rekening mee dat het merk nog steeds een beperkt aantal modellen met bont beschikbaar heeft voor aankoop op hun website en in geselecteerde winkels, totdat de resterende voorraad met bont ook is uitverkocht.

Noah Stern, Co-CEO van Moose Knuckles, zegt: “Ons belangrijkste doel is altijd geweest om uitzonderlijke, handgemaakte producten te maken die ongeëvenaarde warmte bieden zonder in te boeten aan stijl. De stappen die we vandaag aankondigen, zijn in hoge mate een weerspiegeling van de stemmen van de gemeenschappen waarmee we samenwerken en de toewijding van ons team om een sleutelrol te spelen bij het creëren van een duurzamere moeder aarde.

Eerder deze week kondigden Canada Goose, Neiman Marcus en Holt Renfrew al aan geen bont meer te gebruiken in toekomstige collecties. Ons doel, een bontvrije wereld, komt hierdoor steeds dichterbij!


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.