Ga naar de inhoud

Einde bontfokkerij Polen is in zicht

23 mei 2024 – De internationale coalitie Fur Free Alliance is vorige week in Warschau bijeengekomen om het Poolse wetsvoorstel voor een verbod op de bontfokkerij te steunen. Dit voorstel zal binnenkort worden ingediend. Polen is momenteel de grootste bontproducent van Europa.

Er zijn de afgelopen jaren verschillende pogingen gedaan om een wetsvoorstel voor een verbod op de bontfokkerij in het land in te voeren. Door sterke lobbyactiviteiten en een gebrek aan politieke wil is dat tot nu toe echter niet gelukt. In juni zal parlementslid Malgorzata Tracz (Groenen) een nieuw wetsvoorstel indienen om de bontfokkerijen te verbieden.

Tijdens de bijeenkomst in Warschau vertelde Sandra Schoenmakers namens Bont voor Dieren hoe het bontfokverbod in Nederland tot stand is gekomen. Nog niet zo lang geleden was Nederland namelijk een van de grootste bontproducenten in Europa. “Door onze kennis en ervaring te delen, helpen we het Poolse parlement in het nemen van hun besluit. Nederland heeft laten zien dat sluiting zonder al te veel noemenswaardige problemen kan verlopen”, aldus Sandra.

Undercoveronderzoek nertsenfokkerij
Afgelopen maand zijn nieuwe undercoverbeelden van dierenmishandeling op een nertsenfokkerij in Polen naar buiten gebracht. De fokkerij is een van de grootste in Polen en eigendom van de Nederlandse familie Van Ansem. Dierenbeschermingsorganisatie Otwarte Klatki had vijf weken lang een undercoveronderzoeker die op de fokkerij werkte. De schokkende beelden laten zien hoe medewerkers de dieren wreed behandelen. Nertsen worden op hun kop en lijf geslagen met blote handen, vuisten en knuppels. De dieren worden tegen metalen en houten delen van de kooien gegooid en zelfs vertrapt. Bovendien worden medewerkers betrapt die de dieren bij hun staart grijpen en verdraaiden, voordat ze de nertsen met geweld in kooien of transportkarren gooien. De kooien bleken vaak smerig en bedekt met resten van dode nertsen. Veel nertsen in de kooien vertoonden ernstige verwondingen. Deze wrede behandeling van dieren op bontfokkerijen is geen opzichzelfstaand incident, maar een systematisch probleem.

De familie van Ansem maakt zich schuldig aan dierenmishandeling, stuur een mail naar info@unicornfurfarms.com en laat ze weten hoe jij denkt over de bontindustrie.

Delen via:
blijf op de hoogte van het nieuws over en de campagnes tegen de bontindustrie

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

5 juli 2024 - Voorstanders van de commerciële zeehondenjacht willen de markttoegang van zeehondenproducten in Europa weer toe te laten. Dit mogen we niet laten gebeuren! Jouw inbreng wordt meegenomen
20 juni 2024 - Het wetsvoorstel voor een bontfokverbod in Polen is aanstaande. Meer dan 120 politici ondertekenden dit wetsvoorstel, inclusief de voorzitter. Het wetsvoorstel zal nu de volgende stappen
10 juni 2024 - Vier mannen die zich met dubieuze goud- en bontinkoop bezighouden, hebben in België een celstraf en geldboete gekregen voor hun oplichtingspraktijken. Zie je alsnog een advertentie,