Bont voor Dieren

Zaterdag 2 november 2013 protesteerde Bont voor Dieren samen met GAIA tegen de komst van een Nederlandse nertsenfokker in het Belgische Wervik. Bij het protest waren meer dan 2000 buurtbewoners, politici en andere sympathisanten aanwezig. 

De actie was een groot succes, veel media uit België waren aanwezig om de actie te verslaan. De demonstranten omcirkelden met hun optocht symbolisch de plaats waar de bontfokkerij gebouwd gaat worden. De gebouwen die daar nu nog staan werden beplakt met 2000 zwarte kruizen.

Er werden toespraken gehouden door politici, waaronder de burgemeester van Wervik en de initiatiefnemer van een wetsvoorstel voor een Belgisch verbod op het fokken van nertsen. Ook Ann de Greef van GAIA sprak net als Nicole van Gemert, directeur van Bont voor Dieren.

In Wervik wil een Nederlandse nertsenfokker zich gaan vestigen met 107.000 nertsen om het nertsenfokverbod in Nederland te ontlopen. De Provincie West-Vlaanderen heeft een vergunning afgegeven maar de bewoners en het gemeentebestuur zijn hier fel tegen. Eerder dit jaar bracht het gemeentebestuur een negatief advies uit voor de komst van de nertsenfokkerij. GAIA diende samen met meer dan 2000 buurtbewoners een bezwaarschrift bij de provincie in. Ondanks de tegenstand heeft de provincie West-Vlaanderen de vergunning toch afgegeven. GAIA heeft direct beroep aangetekend bij de minister tegen deze beslissing en is een protestactie gestart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *