Bont voor Dieren

16 april 2020 – Saga Furs, het grootste bontveilinghuis ter wereld, heeft zijn online bontveiling met dramatische cijfers afgesloten. Dit is goed nieuws voor de dieren, want de resultaten betekenen een grote klap voor de bontindustrie. Veel bontfokkerijen komen in financiële onzekerheid terecht.

De huidige Coronacrisis zorgde ervoor dat de bontveiling online plaats moest vinden. Slechts 14% van al het vossenbont is verkocht en maar 9% van alle wasbeerhondenvachten. Dit aantal was vorig jaar in maart nog 100% en 97%. Ook de veiling van nertsenbont is flink teruggelopen van 71% naar 44%. Van de Amerikaanse nerts werd dit voorjaar 11% verkocht. In hoeverre het online aanbieden van vachten in combinatie met de pandemie voor de slechte verkoop heeft gezorgd, is nu nog onbekend.

Financiële problemen bontfokkerijen

De veiling liep van 23 maart tot 9 april, maar halverwege de veiling liet Saga Furs al weten dat de resultaten wederom negatief zouden zijn. Ook vorig jaar viel de opbrengst van de bontveiling erg tegen, omdat de prijzen van de vachten drastisch verder daalden. Saga Furs maakte begin april dit jaar bekend dat de kans groot is dat personeel voor een periode van drie maanden ontslag zal krijgen. De slechte resultaten zullen effect hebben op de financiële status van veel bontfokkerijen. Het aankomende jaar zal duidelijk worden hoeveel bontfokkerijen hun deuren moeten sluiten.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.