Bont voor Dieren

Chinchilla’s, nertsen en andere pelsdieren, mogen niet meer worden gefokt voor hun vacht onder een nieuwe maatregel in de rijke Braziliaanse staat São Paulo.

Dieren gefokt voor de mode-industrie worden slecht behandeld en “leven in kooien die zo klein zijn dat de dieren niet eens goed kunnen bewegen,” zegt de wet. “Al deze wreedheid maakt mode die de vacht van deze dieren gebruikt immoreel en onverdedigbaar.”

Brazilië is na Argentinië één van de grootste chinchilla producenten ter wereld. Eén chinchillapels brengt ongeveer €48,- op. Een knielange jas bevat maar liefst 200 dieren. De wet is bedoeld om dieren waarvan bont wordt gebruikt voor kleding en accessoires, waaronder konijnen, vossen, nertsen, coyotes, eekhoorns en chinchilla’s, te beschermen.

Wie de wet overtreedt, zal een boete ontvangen van meer dan 10.000 reais (€3000,-), een bedrag dat verdubbelt zodra een tweede overtreding wordt begaan.

In Nederland zijn er gelukkig geen chinchillafokkerijen meer. Bont voor Dieren heeft jarenlang campagne gevoerd en gelobbyd voor dit verbod. In andere landen, zoals China en Rusland, komt het fokken en doden van chinchilla’s voor hun vacht nog wel voor. Het bont van deze dieren mag in Nederland gewoon verkocht worden! Daar is Bont voor Dieren uiteraard op tegen. Wij zetten ons dan ook in voor een handelsverbod op chinchillabont, zodat het hier niet meer in de winkels ligt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niks missen?

Wil je weten wat er speelt in de bontindustrie en wat we bereiken? Schrijf je dan in voor onze 
e-mailnieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws.