Bont voor Dieren

8 februari 2022 – Animal Rights en Bont voor Dieren voeren zaterdag 19 februari samen opnieuw actie bij één van de grootste verkopers van bont: Skihut in Scheveningen.

Nog altijd hangt de winkel vol met jassen met bontkragen. Vossen, coyotes, konijnen en wasbeerhonden hebben afschuwelijke geleden, alleen maar om te eindigen als nutteloze modeaccessoires. Afgelopen oktober demonstreerden we ook al bij Skihut. Wij blijven terugkomen, totdat Skihut stopt met de verkoop van bont. Kom naar onze protestactie en laat je stem horen voor de dieren.

Modewinkel liegt over bont
Uit beelden van Animal Rights en Bont voor Dieren blijkt dat medewerkers van Skihut liegen over de herkomst van bont. De ene medewerker heeft het over ‘knuffelbont van dieren die lekker buiten zijn’. Een andere medewerker stelt dat het ‘bont afkomstig is van geschoten wasberen’ die huizen vernielen. Een derde medewerker roept dat gaat om ‘dieren waarop medicijnen zijn getest’. De organisaties: “De gekste verhalen worden verzonnen om maar zo veel mogelijk jassen met echt bont te verkopen. Als consument word je keihard voorgelogen.”

Skipiste vol dierenleed
De actie vindt vlak voor de voorjaarsvakantie plaats. Een moment waarop veel mensen op wintersport gaan. Ook Skihut verkoopt wintersport kleding waarin bont is verwerkt. Er zijn modellen aanwezig tijdens de actie die het dierenleed op de skipiste uitbeelden. De vreedzame actie vindt plaats op zaterdag 19 februari vanaf 13:00 tot 15:00 uur aan de Vissershavenweg 56 in Scheveningen. Aanmelden kan via evenement op Facebook, via info@bontvoordieren.nl of 020-676 66 00.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.