Bont voor Dieren

12 juli 2021 – De afgelopen 14 maanden zijn op meer dan 420 pelsdierfokkerijen in twaalf landen, waaronder Nederland, nertsen besmet met COVID-19. Dit aantal stijgt nog steeds. De meest recente uitbraak was eerder deze maand in Spanje. Teken onze ‘Stop Deadly Fur’ petitie en zorg voor een einde aan bont wereldwijd!

Ongeveer 20 miljoen nertsen, de meeste pas enkele maanden oud, werden vorig jaar massaal vergast als gevolg van COVID-19 uitbraken in landen als Nederland en Denemarken. Het harde werk van wereldleiders om de verspreiding van COVID-19 onder de menselijke bevolking te stoppen staat helaas in scherp contrast met de passieve houding tegenover de pandemie die zich ondertussen op nertsenfokkerijen verspreidt.

Nertsen die zijn besmet met COVID-19 kunnen ernstige ademhalingsproblemen en maagklachten krijgen, net als mensen. Wetenschappers hebben gewaarschuwd voor het risico dat een nertsenreservoir van COVID-19 een gevaarlijke variant of een geheel ander nieuw virus kan veroorzaken. Dit kan vervolgens tot een nieuwe pandemie leiden. Bontfokkerijen veroorzaken dus niet alleen onnoemelijk veel dierenleed, maar vormen ook een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid.

Pelsdierfokkerijen zijn een tikkende tijdbom en een ramp voor de dieren. De wereldleiders moeten een einde maken aan de wrede en dodelijke bonthandel voordat deze de volgende pandemie veroorzaakt.

Update oktober 2021: de mogelijkheid voor het tekenen van de petitie is inmiddels gesloten, de petitie is maar liefst 880.457 keer getekend!


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.