Bont voor Dieren

21 januari 2020 – Bont voor Dieren is een stichting die zich inzet vóór de dieren en tégen bont. Wij vinden dat je geen dieren moet doden om van hun vacht een bontartikel te maken. Wij bereiken onze doelen door actieve lobby, (straat)campagnes en voorlichting. Wij zijn een dierenbeschermingsorganisatie die 100% afhankelijk is van fondsen en giften van donateurs. De missie en middelen van Bont voor Dieren vereisen continue en creatieve campagnes om problemen aan het licht te brengen en te strijden tegen de bontindustrie. Om onze strijd voor mode zonder dierenleed te leiden, zoeken wij een ervaren, initiatiefrijke en gedreven directeur.

De nieuwe directeur is het gezicht van de organisatie en een goede netwerker. (Internationale) lobby en innovatieve campagnes zijn een belangrijke invulling van deze uitdagende functie. Daarnaast is het de taak van de nieuwe directeur om Bont voor Dieren verder te professionaliseren en het werkveld internationaal uit te breiden.

Wat vragen wij?
Je bent een doelgerichte en energieke professional én echte dierenvriend die overzicht houdt over een divers en uitdagend takenpakket, die structureert en prioriteiten stelt. Bovenal ben je enthousiasmerend en sterk in het opbouwen en onderhouden van relaties en samenwerkingsverbanden. Je hebt minstens vijf jaar relevante werkervaring op niveau en uiteraard onderschrijf je de doelstelling van Bont voor Dieren van harte. Op ons kantoor in Amsterdam werk je met een enthousiast team van medewerkers en vrijwilligers. Tevens ben je het gezicht van de organisatie naar buiten toe en je rapporteert aan het bestuur.

Naast de verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van de organisatie is de directeur verantwoordelijk voor het volgende:
• Leiding geven aan het team;
• Ontwikkelen en uitvoeren van beleids- en jaarplannen, inclusief budget/ financieringsplannen en projecten;
• Toezicht op financiële planning en controles;
• Begeleiden, mede-ontwikkelen en optimaliseren van de fondsenwerving;
• Een actieve en constructieve rol bij internationale samenwerkingsverbanden, besluitvorming en strategiebepaling, onder meer binnen de wereldwijde Fur Free Alliance;
• Initiëren, meedenken en evalueren van lopende en nieuwe campagnes;
• Perswoordvoering en (internationale) lobby.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een betrokken werkomgeving waarin veel bijzondere campagnes worden opgezet en uitgevoerd. Bont voor Dieren biedt arbeidsvoorwaarden en een salaris die passen bij een goede doelen-organisatie en bij het profiel van deze functie. Het betreft een functie tussen 32 en 36 uur. Bont voor Dieren kent een pensioenregeling en vergoeding van reiskosten.

Geïnteresseerd in deze functie?
Mail dan uiterlijk 19 februari 2020 een motivatie met CV naar bestuurslid Jasper Blom (j.blom@sheffield.ac.uk) o.v.v. sollicitatie directeur.

Bij eventuele vragen kunt u Jasper op dit emailadres mailen. De eerste ronde gesprekken zal plaatsvinden tussen 25 februari en 1 maart in de avond of het weekend op het kantoor van Bont Voor Dieren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.