Bont voor Dieren

18 juni 2019 – Er ligt op dit moment een wetsvoorstel voor het Ierse parlement om de bontindustrie te verbieden in Ierland. Het land heeft drie bontfokkerijen, waar 150.000 nertsen per jaar gedood worden.

In november is er een opiniepeiling onder de inwoners van Ierland uitgevoerd, hieruit blijkt dat 80% voor de steun van een verbod is. Daarnaast is er een nieuw rapport gepubliceerd door Veterinary Ireland in december. Dit rapport bevatte wetenschappelijke gegevens en concludeerde dat om redenen van dierenwelzijn ‘er onmiddellijk een verbod moet komen op de teelt van nertsen en soortgelijke wilde dieren voor de productie van bont’.

Het wetsvoorstel wordt besproken op 3 juli aanstaande en zal worden onderworpen aan een stemming op 4 juli.

Bont voor Dieren staat voor een wereldwijd verbod op de productie en verkoop van bont. Om deze reden willen wij onze collega’s in Ierland ondersteunen in dit belangrijke wetsvoorstel. Laat ook je stem horen! Stuur de onderstaande email naar de Ierse minister van Landbouw, Michael Creed.

Protestmail:

Geachte minister Creed,

Ik wil u hierbij dringend verzoeken de bontfokkerijen in Ierland te verbieden. In november is opdracht gegeven een opiniepeiling te houden onder de Ierse bevolking en deze te publiceren, waaruit bleek dat 80% dit verbod steunt. Deze resultaten waren onderdeel van de Make Fur History tentoonstelling die dezelfde maand gehouden werd in Dublin.

Een nieuw verslag van Veterinary Ireland (Dierengeneeskunde Ierland) werd in december gepubliceerd. In dit verslag werd rekening gehouden met alle wetenschappelijke bewijzen en geconcludeerd dat, op grond van dierenwelzijn, ‘er een onmiddellijk verbod moet komen op het fokken en houden van nertsen , en vergelijkbare wilde dieren, voor de productie van bont’.

Er zijn al 18 landen die bontfokkerijen verboden hebben en Noorwegen heeft zich recentelijk bij deze groep aangesloten. Nu is de tijd rijp voor uw regering om de volgende stap te zetten. Alstublieft verbied de bontfokkerijen.

Hoogachtend,

Ja, ik help de nertsen in Ierland!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niks missen?

Wil je weten wat er speelt in de bontindustrie en wat we bereiken? Schrijf je dan in voor onze 
e-mailnieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws.