Bont voor Dieren

Jaarlijks organiseert Bont voor Dieren de internetverkiezing Cool versus Cruel. Ook dit jaar kan iedereen weer stemmen op de meest gemene bontdrager én de meest coole bontgenoot. BN’ers die bont dragen, geven het verkeerde voorbeeld aan de jeugd. Afgelopen jaar ging koningin Beatrix er vanwege haar veelvuldig bontgebruik met de oneervolle titel Cruel vandoor. Georgina Verbaan werd gekozen tot Coole Bontgenoot. Bont voor Dieren wil bontdragers via deze campagne bewust maken van het vreselijke dierenleed dat aan bont en bontkragen kleeft – en BN’ers wijzen op hun voorbeeldfunctie.

Cruel

Voor de titel Cruel zijn Lange Frans, Yolanthe Cabau van Kasbergen en model Kim Feenstra genomineerd. Deze drie werden gesignaleerd in echt bont. Danie Bles, styliste van onder andere Sylvie van der Vaart en Leontien Borsato, kleedt haar clientèle graag in bont en is dus ook in de race voor de titel. Daarnaast is ‘het scootersletje’ genomineerd voor dom bontje, als symbool – met een knipoog – voor sommige groepen jongeren die zich vaak gedachteloos tooien met resten van dierenleed. Tot slot worden Victor en Rolf genomineerd die in hun show tijdens de Parijse fasionweek erg veel bont gebruikten.

De nieuwe directeur Bont voor Dieren, Nicole van Gemert: ‘Met deze verkiezing wil Bont voor Dieren aandacht vragen voor de echte fashion victims: de miljoenen dieren die worden gebruikt om kragen op te sieren en tassen te verfraaien. Dat is gewoon niet meer van deze tijd!’
Uiteraard krijgen de genomineerden gelegenheid tot eerherstel als voortschrijdend inzicht hen tot diervriendelijker keuzes brengt.

Cool

Gelukkig zijn er ook veel bekende mensen die met Bont voor Dieren samenwerken om tot een bontvrije wereld te komen. Zij dingen mee naar de titel Coole Bontgenoot 2010. Dit jaar zijn DJ Wannabeastar, programmamaakster en presentatrice Andrea van Pol, actrice Mounira Hadj Mansour, schrijfster en actrice Karen van Holst Pellekaan en ontwerper Bas Kosters genomineerd. Verder heeft Bont voor Dieren besloten dit jaar haar vrijwilligers te nomineren, die zich vaak al jarenlang met onvermoeibaar enthousiasme inzetten voor een bontvrije wereld.
Van Gemert: ‘Gelukkig staan er tegenover bontdragende BN’ers juist heel veel VIP’s die zich met veel toewijding inzetten tegen de bontindustrie. Bijvoorbeeld door campagne te voeren met Bont voor Dieren. Zo hebben enkele genomineerden dit jaar radiospotjes voor ons gemaakt. Karen van Holst Pellekaan heeft zelfs een meeslepende jeugdthriller tegen bont voor ons geschreven! Met de nominatie voor de vrijwilligers willen we bovendien deze vrij anonieme, maar tegelijkertijd onmisbare groep in het zonnetje zetten.’

Stemmen kan tot 31 december 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *