Bont voor Dieren

3 mei 2021 – Vanmiddag heeft Bont voor Dieren maar liefst 13.876 handtekeningen tegen de zeehondenjacht naar de Canadese ambassade in Den Haag gebracht. Deze verschrikkelijke jacht begon weer op donderdag 8 april. In totaal zijn 26.389 weerloze pups doodgeknuppeld voor hun vacht.

Vanwege de coronamaatregelen konden wij de petitie niet persoonlijk overhandigen. Daarom is ervoor gekozen deze op locatie in de brievenbus te doen. Net als voorgaande jaren zal de petitie worden opgestuurd naar de Canadese premier Justin Trudeau. Wij hebben ook een brief bijgevoegd waarin wij oproepen de jacht voorgoed te stoppen. Daarnaast vragen we de overheid subsidies die nu naar de jacht gaan, te investeren in diervriendelijke alternatieven als inkomstenbron en voor bijvoorbeeld het verwijderen van vissersmateriaal dat massaal de zeeën vervuilt.

Na een jaar zonder jacht mochten er dit jaar toch weer jagers het ijs op. Hoewel er maximaal 400.000 pups gedood mochten worden, is het totaal aantal gedode dieren dit jaar onder de 30.000 gebleven. Mede vanwege het importverbod op zeehondenbont in 35 landen is de vraag naar zeehondenbont ingestort en zijn er veel minder jagers dan voorheen. De jacht levert nauwelijks nog iets op en alternatieven als zeehondentoerisme zijn financieel veel aantrekkelijker, toch blijft de Canadese regering het bloedvergieten toestaan en dus zelfs subsidiëren.

Sandra Schoenmakers, directeur Bont voor Dieren: “Het aantal handtekeningen dat dit jaar onder onze oproep is gezet laat zien hoeveel mensen deze jacht verafschuwen. Jong en oud heeft massaal van zich laten horen. Zowel online, op social media als tijdens onze straatactie tegen de jacht in Rotterdam. Het is een lange adem, maar wij zijn ervan overtuigd dat actie blijven voeren ervoor zorgt dat we uiteindelijk ons doel bereiken. Het is van het grootste belang om ook voor de 26.389 zeehonden op te komen die afgelopen weken zijn gedood. De jacht is met 83% afgenomen. Wij strijden door tot de volle 100%.”

De zeehondenjacht in Canada duurt twee tot drie weken. Daarna begint de zeehondenkolonie aan hun trek naar het noorden van het land, waar de jagers gelukkig niet meer bij de zeehonden kunnen komen. Bont voor Dieren strijdt al sinds haar oprichting in 1986 tegen deze jacht.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.