Bont voor Dieren
Foto: Thomas Schlijper

 

Vandaag start dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren een groot offensief om Nederland bontvrij te krijgen. Door middel van guerrilla-acties, een online petitie en met hulp van bekende Nederlanders zal Nederland worden duidelijk gemaakt dat alleen beesten bont dragen.

Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert: “Helaas zien we steeds meer bont op straat, terwijl de productie ervan nagenoeg geheel verboden is in Nederland. De enige verklaring die we daarvoor kunnen geven is dat met name jongeren geen idee hebben welk dier er voor hun kraag aan zijn einde gekomen is en onder welke ellendige omstandigheden. Bont is niet stoer, bont is vreselijk dierenleed en alleen beesten dragen bont”.

De aftrap van de campagne vond afgelopen nacht plaats met behulp van actrice Sanne Vogel, presentator Maxim Hartman, DJ Wannabeastar en actrice Hadewych Minis. Gewapend met een hogedrukspuit hebben zij de reverse graffiti: “Alleen beesten dragen bont” geplaatst op de stoep van winkels met bont. Gaastra, McGregor, en vele andere merken en winkels met bont werden deze ochtend verrast met dit statement voor hun deur. Zeker is dat Amsterdam weet dat de campagne begonnen is.

 

Bont voor Dieren wil dat er over 5 jaar geen bont meer wordt verkocht in ons land en dat het importeren ervan verboden is. Daarom start een online petitie tegen bont op de speciale actiesite bontkragen.nl en op social media. Het doel: een bontvrij Nederland.
Gedurende de maanden oktober en november zullen er verschillende verrassende publieksacties plaatsvinden met Bont voor Dieren en medewerking van prominente Nederlanders, om mensen te wijzen op de het feit dat niemand bont nodig heeft om zich mooi en warm te kleden. Van Gemert:

 

“Het is zo respectloos om bont te dragen van bijvoorbeeld nertsen, die een afschuwelijk leven lijden in Nederlandse fokkerijen. In krappe kooitjes wachten ze met miljoenen tegelijk tot ze worden vergast en gevild. Ook wasberen, vossen en konijnen worden gefokt in veel te kleine traliekooitjes om daarna haastig en wreed gedood en soms zelfs levend gevild te worden. Dat is wreed… zo mogen dieren niet behandeld worden”.

 

Foto: Marjolijn Veenstra – Bont voor Dieren
Foto: Marjolijn Veenstra – Bont voor Dieren
Foto: Marjolijn Veenstra – Bont voor Dieren
Foto: Marjolijn Veenstra – Bont voor Dieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *