Bont voor Dieren

Deze week lanceerde Bont voor Dieren samen met de Fur Free Alliance een onthullend rapport over de Scandinavische bontindustrie in het Europees Parlement. Het rapport toont aan dat het op Europese bontfokkerijen net zo slecht gesteld is met het dierenwelzijn als in andere delen van de wereld. Het evenement is georganiseerd om een tegengeluid te bieden aan de intensieve lobby van de bontindustrie en om Europarlementariërs te informeren over het extreme dierenleed op bontfokkerijen.

President of Animal Welfare Intergroup Janusz Wojciechowski

Saga Furs, het grootste veilinghuis van bont in Europa, claimt trots te zijn op de hoge standaard van dierenwelzijn op Saga Furs fokkerijen. In werkelijkheid vindt er op grote schaal ernstig dierenleed plaats op Scandinavische bontfokkerijen wat door talloze inspecties en onderzoeksrapporten keer op keer opnieuw wordt bevestigd. Welzijnsproblemen en ethische argumenten hebben er in een groot aantal andere Europese landen toe geleid dat het fokken van wilde dieren voor bont niet meer is toegestaan. Verder laat het rapport zien dat de Europese bontindustrie een grote rol heeft gespeeld in het stimuleren van de bontproductie en -consumptie in wereldeconomieën zoals China, waar geen dierenwelzijnswetgeving bestaat.

Het volledige rapport is hier te lezen.

Europarlementariërs uit Denemarken, Finland en Polen – samen met Nederland de landen met de grootste bontindustrieën van Europa – spraken tijdens de lancering hun steun uit voor een

Finse Europarlementariër Sirpa Pietikäinen

bontvrij Europa. De rapport lancering maakt deel uit van het Fur Free EU project waarmee Bont voor Dieren samen met de Fur Free Alliance op Europees niveau politieke lobby voert. De Fur Free Alliance is een internationale coalitie van 40 dierenbeschermingsorganisaties die zich samen sterk maken om een einde te maken aan de bontindustrie.

Lees hier meer over onze projecten met de Fur Free Alliance:

Wil je ons werk steunen? Klik hier en help onze strijd voor een bontvrij Europa!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *