Bont voor Dieren

Wil je met een gerust hart winkelen? Kijk dan op onze Bontvrijlijst voor een overzicht van winkels die aan Bont voor Dieren hebben verklaard geen bont te verkopen. Niet alleen voor bont zijn er goede alternatieven, ook voor andere dierlijke materialen zijn er in de mode-industrie steeds meer diervriendelijke opties beschikbaar.

Het Nederlandse merk Real Fake Studio’s vervangt alle dierlijke materialen voor diervriendelijke alternatieven waar geen dier bij aan te pas komt.

De kleurrijke schoenen, tassen, kleding en zelfs slaapzakken van Dogo zijn in Nederland verkrijgbaar in hun filiaal in de Kalverstraat in Amsterdam. Dogo is Spaans voor hond, de eigenaren van het merk zijn dan ook echte dierenliefhebbers. Daarom maken ze geen gebruik van dierlijke materialen.

Leer

MATT & NAT verkopen tassen, portemonnees en schoenen van veganistisch leer dat wordt gemaakt van PU en pvc. Ook gebruiken ze materialen zoals kurk, rubber en gerecycled nylon. De voering van de tassen wordt gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Ze hebben niet alleen oog voor dieren en milieu, ook worden de producten gemaakt onder goede arbeidsomstandigheden.

Schoenenmerk Vagabond gebruikt normaal gesproken leer. Sinds begin dit jaar hebben ze een collectie damesschoenen waar geen dier aan te pas is gekomen. We hopen dat de collectie een vast onderdeel wordt van hun assortiment.

Ook merken zoals Esprit, H&M, Van Haren, Zara en TOMS hebben schoenen in hun collectie die niet van echt leer zijn gemaakt.

Het bedrijf Ananas Anam heeft Piñatex ontwikkeld, een alternatief voor leer dat gemaakt wordt van de bladeren van ananas.

Dons

The North Face voert een gedeelte van haar jassen niet met ganzenveren maar met het synthetische Thermoball.

Save the Duck gebruikt, zoals de naam al zegt geen eenden veren voor de vulling van hun jassen. Sterker nog, ze gebruiken geen enkel dierlijk materiaal. Hun alternatief Plumtech is naar eigen zeggen warmer dan dons.

Vrijwel alle jassen van het Zweedse Elvine zijn vrij van dons. Toch zijn de jassen lekker warm door het gebruik van Dupont.

Eco-down wordt van PET-flessen gemaakt en is een alternatief voor dons in onder andere jassen en dekbedden.