Bont voor Dieren

18 maart 2020 – Bont voor Dieren werkt nauw samen met haar Chinese zusterorganisatie ACTAsia en de leden van de Fur Free Alliance om een einde te maken aan de bontindustrie in China. Samen vragen we iedereen om een petitie te tekenen. De petitie roept de Chinese overheid op om de handel in en het fokken van wilde dieren te verbieden. Ook een verbod op de markten met wilde dieren is onderdeel van de petitie. Onder wilde dieren vallen ook nertsen, wasbeerhonden en vossen. Jaarlijks worden er meer dan 50 miljoen van deze dieren gefokt en gedood in de Chinese bontindustrie. 

De oorsprong van het coronavirus ligt vrijwel zeker op een van de markten in China waar wordt gehandeld in wilde dieren. Al vaker zijn er op deze plekken ziektes overgegaan van dier op mens. Sinds het uitbreken van het coronavirus staat het handelen en het fokken met wilde dieren in China ter discussie. Voor het eerst biedt dit kansen om eerste stappen te zetten richting het verbieden van het fokken van wilde dieren voor hun vacht in China. Onze collega’s in China weten precies hoe we dit samen het beste kunnen aanpakken. We zijn een petitie gestart die al duizenden malen getekend is. Zet jij ook jouw naam onder de petitie?

Op dit moment heeft China wasbeerhonden, vossen en nertsen op de lijst van landbouwhuisdieren gezet. Deze dieren zijn helemaal geen landbouwhuisdieren, dit is enkel om economische redenen gedaan. Daarom roept de petitie ook op om deze diersoorten de classificeren als wilde dieren en de handel en het fokken permanent te verbieden.

Ook hebben wij een brief gestuurd naar de Chinese ambassadeur in Nederland, de heer Xu Hong. Vele Chinese ambassades hebben in maart eenzelfde brief ontvangen van onze collega’s. Samen hebben wij opgeroepen om het fokken van onder andere nertsen, wasbeerhonden en vossen te verbieden.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Niks missen?

Wil je weten wat er speelt in de bontindustrie en wat we bereiken? Schrijf je dan in voor onze 
e-mailnieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws.