Bont voor Dieren

6 december 2022 – Vandaag hebben wij een prachtige mijlpaal bereikt in onze missie voor een bontvrij Europa. Zojuist zijn we de één miljoen handtekeningen gepasseerd voor het burgerinitiatief ‘Fur Free Europe.’

Samen met andere dierenwelzijnsorganisaties zijn we op 18 mei 2022 het Europees Burgerinitiatief (ECI) gestart. Met het burgerinitiatief ‘Fur Free Europe’ vragen wij de EU om een verbod op de bontfokkerij en een verbod op bontproducten van alle fokkerijen wereldwijd op de Europese markt. Voor 18 mei 2023 hebben we 1 miljoen gevalideerde handtekeningen nodig. We zijn dicht bij het einddoel, maar we zijn er zeker nog niet. Het ECI zal een strenge controleprocedure doorlopen, waarbij niet alle handtekeningen geldig zullen zijn (denk aan duplicaten, onvolledige gegevens of geen inwoner van EU). We moeten doorzetten en handtekeningen blijven verzamelen!

Dat al 1 miljoen Europeanen het initiatief hebben getekend, toont aan dat inwoners het een belangrijk onderwerp vinden. Samen kunnen we het Burgerinitiatief het meest succesvolle initiatief maken in de geschiedenis door veel verder te gaan dan 1 miljoen handtekeningen. Doe jij mee en teken en deel je het initiatief ook? Namens de miljoenen weerloze dieren in de bontindustrie veel dank voor je steun.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.