Bont voor Dieren

29 november 2019 – Vrijdag 29 november was het wereldwijd Fur Free Friday. Deze dag vierden we door iedereen die bewust geen bont draagt in het zonnetje te zetten. Wij waren in het centrum van Haarlem om het bontvrije winkelende publiek te complimenteren en het gesprek aan te gaan met diegenen die wel bontkragen, mutsen of jassen droegen.

Samen met onze nieuwe mascotte Victor de Vos en rot in het vak Wally de Wasbeerhond, gingen zeven medewerkers en vrijwilligers van Bont voor Dieren het gesprek aan met vele voorbijgangers. Wij deelden stickers uit met ‘duimpjes omhoog’ voor iedereen zonder bont. Zat er wel bont aan een kledingstuk, kreeg iemand een sticker met een ‘duimpje omlaag’. Dankzij de aanwezigheid van de mascottes en dankzij de opvallende roze sjaals en mutsen, kreeg de straatactie een laagdrempelige en open houding. Talloze mensen gingen met de mascottes en onze ‘furfreeframe’ op de foto en een aantal kinderen plaatste hun handtekening op hun eigen bontvrijcertificaat.

Er bleek nog veel onwetendheid te heersen over het verschil tussen echt en nepbont. Een aantal jongeren gaf aan de jas zonder kraag niet mooi te vinden. Toch spraken we ook met veel jongeren die aangaven bewust geen bont te dragen, omdat zij wisten wat voor dierenleed er achter de kragen zit. Ook gaf een aantal aan nu wel bont te dragen, maar door bewustwording een volgende keer geen bont meer te kopen. Een jongere voorbijganger vertelde ons mooi “Ik zie dat veel van mijn vriendinnen een Airforce jas dragen, maar ik hoef zo’n jas niet. Die kragen aan die jas zijn lelijk en ik wil niet bijdragen aan dierenleed”.

Deze winter gaat Bont voor Dieren nog veel vaker de straat op om bewustwording te creëren!

 

Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niks missen?

Wil je weten wat er speelt in de bontindustrie en wat we bereiken? Schrijf je dan in voor onze 
e-mailnieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws.