Bont voor Dieren

20 oktober 2020 – Vanaf begin 2021 moeten alle nertsenfokkerijen in Nederland dicht. De vervroegde beëindiging van de nertsenhouderij is het gevolg van de uitbraak van het coronavirus op inmiddels 67 bedrijven.

Wij zijn uiteraard enorm opgetogen over het feit dat drie jaar eerder dan gepland een einde komt aan deze bedrijfstak in Nederland. Tot 2024 zouden meer dan 12 miljoen nertsen geboren en gedood worden voor hun vacht. Deze dieren wordt nu een ellendig leven en een afschuwelijke dood bespaard.

De fokkers ontvangen van de overheid een riante vergoeding, over de ruggen van de nertsen. Wij strijden ervoor dat deze miljoenen niet worden ingezet voor een herstart in het buitenland. Samen met onze partners over de grens zetten wij in op voorlichting, onderzoek en politieke beïnvloeding om de bontindustrie te stoppen. Gelukkig hebben steeds meer EU-lidstaten een bontfokverbod, zoals recentelijk Frankrijk en Polen.

Wij werken toe naar een Europees fokverbod en waarderen het enorm dat onze donateurs de nertsen en andere bontdieren blijven steunen, ook in deze onzekere tijd van de coronacrisis. Samen maken wij deel uit van het groeiende verzet tegen de bontindustrie en krijgen de wereld bontvrij!


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.