Bont voor Dieren

Kroatië heeft sinds 2007 een verbod op bontfokkerijen met een afbouwperiode van 10 jaar. Er zijn echter nog steeds 50 chinchillafokkerijen in Kroatië. Helaas ziet de toekomst er voor de chinchilla niet rooskleurig uit. Het ministerie van Landbouw is namelijk van plan om een uitzondering te maken voor de chinchilla. Dit houdt in dat het arme dier ook in de toekomst mag worden gefokt en gevild voor haar mooie vachtje, enkel om er een bontjas van te maken.

Op 29 september wordt deze wet opnieuw besproken. Het is dan ook belangrijk om een tegengeluid te laten horen! Help jij mee? Teken deze brief van Animal Friends Croatia waarin aan de Kroatische regering wordt gevraagd om voorgoed een einde te maken aan het doden van dieren voor hun vacht, óók die van chinchilla’s.

Animal Friends Croatia is net als Bont voor Dieren lid van de Fur Free Alliance, een samenwerkingsverband tussen dierenbeschermings- organisaties over de hele wereld die samen een einde willen maken aan de bontindustrie wereldwijd.

In Nederland zijn er gelukkig geen chinchillafokkerijen meer. In 1998 heeft de minister van Landbouw een verbod op het fokken van chinchilla’s ingesteld. Bont voor Dieren heeft jarenlang campagne gevoerd en gelobbyd voor dit verbod. Het bont van deze dieren mag in Nederland gewoon verkocht worden. Daar is Bont voor Dieren uiteraard op tegen. Wij zetten ons dan ook in voor een handelsverbod op chinchillabont, zodat het hier niet meer in de winkels ligt.

Wist je overigens dat voor één jas maar liefst tweehonderd chinchilla’s worden gedood!?

Help de chinchilla’s in Kroatië, teken hier de brief.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.