Bont voor Dieren

3 november 2020 – Vandaag is de motie voor een importverbod op bont en bontproducten in Nederland aangenomen. Fantastisch nieuws, hiermee is een enorm grote stap gezet! Aanleiding voor de motie is de link tussen bont en corona. Het in stand houden van de bontindustrie is een direct gevaar voor de volksgezondheid.

Virologen hebben geconstateerd dat de bontindustrie weleens de ontbrekende schakel kan zijn geweest bij het overspringen van het coronavirus van dier op mens in China. Wasbeerhonden spelen hier een nadrukkelijke rol in. Coronabont uit China wordt op dit moment nog steeds in grote aantallen geïmporteerd in Nederland. Hierdoor wordt meegewerkt aan het in stand houden van een industrie die een groot gevaar vormt voor de volksgezondheid. Daarbij komt dat de bontfokkerij mogelijk voor mutaties in het coronavirus zorgt die ongevoelig kunnen zijn voor de vaccins die nu worden ontwikkeld.

Om deze reden hebben de Partij voor de Dieren, GroenLinks en D66 de motie ingediend voor een importverbod op bont en bontproducten.

Hoewel het natuurlijk geweldig nieuws is dat de motie is aangenomen, zijn we er nog niet! Wij strijden namelijk, naast een importverbod, ook voor een inkoop- verkoop- en doorvoerverbod van bont en producten waarin bont is verwerkt. Het is dus belangrijk om ons burgerinitiatief te tekenen voor een definitief eind aan bont in Nederland.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.