Bont voor Dieren

10 juni 2021 – Fantastisch nieuws! Israël verbiedt de handel en verkoop van modeproducten met bont. Bont mag alleen nog worden gebruikt voor onderzoeksdoeleinden en voor bepaalde religieuze tradities. Daarmee is Israël het eerste land ter wereld dat een dergelijke strikte wetgeving goedkeurt. Een historische gebeurtenis!

‘De bontindustrie veroorzaakt de dood van honderden miljoenen dieren wereldwijd en veroorzaakt onbeschrijfelijke wreedheid en lijden’, zegt minister van Milieu Gila Gamliel na ondertekening van het amendement. Maar liefst 86% van de bevolking heeft zijn steun betuigd aan het voorstel. Het verbod gaat over zes maanden in en geldt niet voor de bonten hoeden (sjtreimels) die vaak door ultraorthodoxe joden worden gedragen.

Israël is het eerste land ter wereld dat zijn deuren sluit voor de wrede industrie. Bont is wel al verboden in een aantal steden en in de Amerikaanse staat Californië. Ook overweegt Groot-Brittannië een totaalverbod. We zijn hard op weg naar een bontvrije wereld!


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.