Ga naar de inhoud

Accessoires

In onze strijd tegen bont hebben we grote overwinningen weten te behalen. Waar we eerst streden tegen hele jassen van bont, verdwenen deze uit het straatbeeld en maakten zij plaats voor kragen van bont. Nu de lijst van bontvrije bedrijven langer wordt, zoekt de bontindustrie naar nieuwe wegen om bont in het modebeeld te blijven houden in de vorm van accessoires.

We zien bont verwerkt in de meest onverwachte nutteloze mode-items; in sieraden als oorbellen en kettingen, als pompons op mutsen en handschoenen en de laatste trend: als pluizige bolletjes aan sleutelhangers, tassen en zelfs op zomerslippers. Het gaat in deze gevallen vaak om wasbeerhonden- en konijnenbont dat goedkoop wordt ingekocht in China waar geen welzijnsregels voor dieren gelden.

Door de lage prijzen van de bontartikelen zijn consumenten vaak in de veronderstelling dat het imitatiebont betreft. Dit is dus zeer zeker niet altijd het geval; ook goedkope items kunnen dierlijk bont bevatten. Wees dus altijd alert. Wil je een artikel kopen maar weet je niet zeker of het wel om imitatiebont gaat? Doe altijd onze bonttest en bij twijfel; niet kopen, niet aantrekken.

 

Delen via:

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

Imitatiebont

Nertsenbont

Vos