Diervriendelijke alternatieven

Diervriendelijk winkelen? Niet alleen voor bont zijn er goede alternatieven, ook voor andere dierlijke materialen zijn er in de mode-industrie steeds meer opties zonder dierenleed beschikbaar.

Het Nederlandse merk Real Fake Studio’s vervangt alle dierlijke materialen voor diervriendelijke alternatieven waar geen dier aan te pas komt.

De kleurrijke schoenen, tassen, kleding en zelfs slaapzakken van Dogo zijn in Nederland verkrijgbaar in hun filiaal in de Kalverstraat in Amsterdam. Dogo is Spaans voor hond, de eigenaren van het merk zijn dan ook echte dierenliefhebbers. Daarom maken ze geen gebruik van dierlijke materialen.

Leer

MATT & NAT verkoopt tassen, portemonnees en schoenen van veganistisch leer dat wordt gemaakt van PU en pvc. Ook gebruiken ze materialen zoals kurk, rubber en gerecycled nylon. De voering van de tassen wordt gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Ze hebben niet alleen oog voor dieren en milieu, ook worden de producten gemaakt onder goede arbeidsomstandigheden.

Het bedrijf Ananas Anam heeft piñatex ontwikkeld, een alternatief voor leer dat gemaakt wordt van de bladeren van ananas.

Ook merken zoals EspritH&MVan HarenZara en TOMS hebben schoenen in hun collectie die niet van dierlijk leer zijn gemaakt.

Dons

Save the Duck gebruikt, zoals de naam al zegt, geen veren voor de vulling van hun jassen. Sterker nog, ze gebruiken geen enkel dierlijk materiaal. Hun alternatief plumtech is naar eigen zeggen warmer dan dons.

Vrijwel alle jassen van het Zweedse Elvine zijn vrij van dons. Toch zijn de jassen lekker warm door het gebruik van dupont.

Eco-down wordt van PET-flessen gemaakt en is een alternatief voor dons in onder andere jassen en dekbedden.

The North Face voert een gedeelte van haar jassen niet met ganzenveren maar met het synthetische thermoball.

Delen via:

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

Imitatiebont

Nertsenbont

Vos