Ga naar de inhoud

Kom in actie tegen de zeehondenjacht!

StopdeMartelmode_website_klein
Bont voor Dieren start een nieuwe campagne in de hoop de jaarlijkse Canadese zeehondenslachting definitief te stoppen. China is de laatste afzetmarkt voor zeehondenhuiden van Canada en daarom roept Bont voor Dieren iedereen op een brief te sturen naar het Chinese parlement, het National People’s Congress, om te vragen om een importverbod. Wanneer China een importverbod instelt kan Canada haar zeehondenhuiden, ondanks forse subsidies en inzet van de regering, nergens meer kwijt.

Begin april gaat de grootschalige zeehondenslachtpartij helaas weer van start in Canada. Barbara Slee, campagneleider: “Duizenden zeehonden worden doodgeknuppeld en 98% van de gedode zeehonden zijn pups van amper een maand oud. Bont voor Dieren is ooit opgericht om een einde te maken aan de wrede zeehondenjacht en wij hebben belangrijke successen geboekt: een importverbod in Nederland en uiteindelijk in de hele Europese Unie”.

Inmiddels hebben al 35 landen een importverbod op zeehondenproducten. Geen afzetmarkt betekent geen inkomsten en een einde aan de commerciële zeehondenjacht. China is op dit moment de grootste bontproducent en bontafnemer ter wereld. In 2015 ging dan ook vrijwel alle export van zeehondenbont vanuit Canada naar China. Met anderhalf miljard inwoners is er een constante dreiging dat er meer mensen geïnteresseerd raken in bont als statussymbool.

De parlementsleden van het National People’s Congress in China hebben in 2011 twee wetsvoorstellen tegen zeehondenbont besproken, maar deze voorstellen zijn uiteindelijk niet aangenomen. Inmiddels hebben er belangrijke ontwikkelingen plaatsgevonden die deze beslissing zouden kunnen veranderen; de Wereldhandelsorganisatie heeft op 22 mei 2014 een uitspraak gedaan dat het Europese importverbod geldig is en dat landen het recht hebben om zeehondenproducten te weigeren.

Barbara Slee: “Hopelijk trekt de uitspraak van de Wereldhandelsorganisatie China over de streep. We nemen aan dat China niet het afvoerputje wil zijn van producten die we in ‘het Westen’ niet willen”. Bont voor Dieren heeft een keurige brief opgesteld die de Chinese parlementsleden verzoekt een importverbod op zeehondenproducten in te stellen en roept iedereen op deze te ondertekenen en in te sturen.

Voor meer informatie over de wereldwijde zeehondenjacht klik hier.

De brief naar het National People’s Congress stuur je hier.

Onze campagne steunen? Dat kan hier.

Delen via:
blijf op de hoogte van het nieuws over en de campagnes tegen de bontindustrie

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

5 juli 2024 - Voorstanders van de commerciële zeehondenjacht willen de markttoegang van zeehondenproducten in Europa weer toe te laten. Dit mogen we niet laten gebeuren! Jouw inbreng wordt meegenomen
20 juni 2024 - Het wetsvoorstel voor een bontfokverbod in Polen is aanstaande. Meer dan 120 politici ondertekenden dit wetsvoorstel, inclusief de voorzitter. Het wetsvoorstel zal nu de volgende stappen
10 juni 2024 - Vier mannen die zich met dubieuze goud- en bontinkoop bezighouden, hebben in België een celstraf en geldboete gekregen voor hun oplichtingspraktijken. Zie je alsnog een advertentie,