Bont voor Dieren

Veel kringloopwinkels verkopen nog bont. Het verschrikkelijke leed achter die vintage bontjas of bontkraag is gelijk aan het leed van dieren die vandaag de dag slachtoffer zijn van de bontindustrie. Nieuw of oud: bont dragen straalt te allen tijde uit dat het een modieus en acceptabel product is. Tijd voor verandering!

Kringloopwinkels Mamamini, stichting 2Switch en Het Goed hebben een bontvrij beleid. Ze werkten daarom graag mee aan de nationale bontinzameldag van Bont voor Dieren. Voor deze inzameldag bundelden wij de krachten om zoveel mogelijk bont voorgoed uit het straatbeeld te laten verdwijnen. De kringloopwinkels steunen deze missie. We riepen gezamenlijk zoveel mogelijk mensen op om bont dat nog thuis ligt, in te leveren bij een locatie van de deelnemende kringloopwinkel. Bont is overigens het hele jaar door in te leveren bij de winkels. de inzameldag heeft onze missie voor een bontvrij Nederland een boost gegeven.

Als je bont verkoopt, houd je de industrie in stand
De kringloopwinkels: “Als je tweedehands bont verkoopt, hoeft het niet opnieuw geproduceerd te worden. Maar op straat kun je helemaal niet zien waar bont vandaan komt. Door het aan te bieden als winkel, draag je dus bij aan het in stand houden van bont als mode-item. En dat willen wij niet. Om dierenleed te voorkomen is besloten te stoppen met de verkoop van bont. We zijn toegetreden tot de officiële Bontvrijlijst en fungeren als bontinzamelpunt voor Bont voor Dieren, dat bruikbare exemplaren inzet voor educatieve doeleinden”, aldus kringloopwinkels Het Goed, Mamamini en stichting 2Switch.

De kringloopwinkels hebben de afgelopen periode ook online en offline aandacht gevraagd voor ons burgerinitiatief voor een import- en verkoopverbod op bont.

Steun jij onze gezamenlijke missie voor een bontvrij Nederland? Vraag dan jouw lokale kringloopwinkel ook te stoppen met de verkoop van bont. Dit kan bijvoorbeeld door een bontmelding te doen. Teken ook vandaag nog ons burgerinitiatief voor een verbod op de import en verkoop van bontproducten in Nederland. Iedere handtekening telt.