Bont voor Dieren

Jaarlijks bezoeken tienduizenden toeristen Namibië om te genieten van de Kaapse pelsrobben die in grote kolonies op het strand liggen. Deze toeristen bezoeken vooral de grote kolonie bij Cape Cross aan de kust, onwetend over de massaslachting die enkele uren eerder plaatsvond. Want tijdens het jachtseizoen (tussen 1 juli en 1 november) komt er ’s morgens een groep mannen het strand op die de moederdieren scheiden van de zogende pups. Tienduizenden pups worden vervolgens op gruwelijke wijze geknuppeld of doodgestoken voor hun vacht, allemaal nog in het zicht van de moederdieren.

Geen tijd om vast te stellen dat een pup daadwerkelijk dood is of nog lijdt,
wel tijd om alle bloedsporen te verwijderen voor de toeristen komen.
DIT MOET STOPPEN! HELP MEE!

Duurzaam en verantwoordelijk toerisme valt niet te rijmen met de bloederige slachting die zich afspeelt op precies dezelfde locatie. En dat laten wij luid & duidelijk weten aan de Namibische overheid dit jaar! Help mee!

Deel de waarheid op hun Facebookpagina , jouw eigen Facebook en/of jouw Instagram, gebruik daarbij de hashtag: #sharemynamibia
(Klik op onderstaande foto’s voor een vergroting en sla deze op op je telefoon of computer, dan kun je ze makkelijk delen)

 

 

Het Namibia Tourism Board (een overheidsinstantie die het nationale toerisme beleid uitvoert) runt een marketingcampagne via Facebook om Namibië onder toeristen te promoten als droombestemming. Zij vragen toeristen om hun mooiste vakantiefoto’s op de Facebookpagina van Namibia Endless Horizons en Instagram te plaatsen met de hashtag #sharemynamibia. Help mee en deel een (of meerdere!) van bovenstaande afbeeldingen op de Facebookpagina van Namibia Endless Horizons, jouw eigen facebook en/of jouw Instagram. Gebruik hierbij de hashtags #sharemynamibia en #stopkillingseals #stopkillingwildlife #touristtrap

Als droombestemming Cape Cross in Namibië bekend raakt als bloederig slachtstrand, dan zullen we zien of de Namibische overheid de jacht nog langer ondersteunt… #sharemynamibia !!