Bont voor Dieren

14 maart 2023 –  Alle modemerken van Nikkie Plessen zijn aangesloten bij Fur Free Retailer! Al haar topmerken, waaronder NIKKIE, NIK&NIK en Fifth House, hanteerden altijd al een bontvrij beleid en zijn nu officieel lid. Het is een duidelijk statement richting hippe modemerken dat het gebruik van bont in mode onacceptabel en niet meer van deze tijd is.

Het merk nam contact met ons op om deel te nemen aan het internationale Fur Free Retailer programma, waar wereldwijd al bijna 1600 modemerken zoals Prada, H&M, Zara en Gucci bij aangesloten zijn. Je zou met de hedendaagse kennis over bont verwachten dat geen merk of winkel zich er nog mee inlaat, maar helaas is er nog genoeg bont in Nederland te koop.

Wij omarmen daarom de toetreding van het populaire merk. Moranni te Winkel, campagneleider Bont voor Dieren: “Nikkie Plessen is een grote, gevestigde naam in de Nederlandse trendy modewereld. Het is geweldig dat dat je bij haar merken gerust officieel bontvrij kunt winkelen. We hopen dat andere merken dit voorbeeld volgen.”

Hoewel de bontindustrie sinds 2021 verboden is in Nederland, mag bont hier nog wel geïmporteerd en verkocht worden. Dat is in onze ogen harstikke krom. Begin maart hebben we meer dan 1,7 miljoen handtekeningen overhandigd aan de Europese Commissie om een bontfokverbod in Europa te realiseren. In de tussentijd vragen we zoveel mogelijk Nederlandse modemerken om te kiezen voor bontvrije collecties.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.