Bont voor Dieren

21 januari 2021 – Het Duitse online modemerk Madeleine heeft besloten om vanaf aanstaande winter volledig bontvrij te gaan! Na meerdere acties door de jaren heen van zowel Bont voor Dieren als onze zusterorganisaties, heeft het bedrijf eindelijk de keuze gemaakt om over te stappen op alternatieve materialen.

Madeleine maakte voornamelijk gebruik van wasbeerhond, vos en nerts in zijn collectie. Na een actie van ons in 2017 besloot het bedrijf in de Nederlandse catalogus niet meer openlijk te benoemen welke kledingstukken nog bont bevatten. Bij interesse in een artikel met bont kon de consument contact opnemen met het bedrijf. Zo stond het aangegeven in de catalogus. In de Duitse variant stond echter exact hetzelfde artikel, maar daar was wel in het magazine te lezen om welk soort bont het ging. Wij riepen onze achterban daarom in 2019 opnieuw op om Madeleine aan te schrijven.

Het bedrijf sluit zich aan bij tal van modemerken en warenhuizen die hebben besloten dat bont niet past in de duurzame slag die ze willen slaan. Samen met merken als Gucci, Zara, Bijenkorf en Wehkamp komt het Duitse bedrijf op de internationale Fur Free Retailer lijst en op de Nederlandse Bontvrijlijst. Op naar het volgende bontvrije bedrijf!


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.