Bont voor Dieren

25 januari 2022 – Moncler stopt met het gebruik van bont! Het luxe Italiaanse modemerk sluit zich aan bij Fur Free Retailer. Opnieuw maakt een wereldwijd bekend merk een statement tegen de gruwelen van de bontindustrie. 

Moncler zal het gebruik van bont de aankomende collecties al verminderen. Vanaf 2024 zal het merk helemaal geen bont meer gebruiken. Met deze toezegging belooft het Italiaanse merk na de herfst/winter 2023 bont uit al zijn collecties te verwijderen.

Joh Vinding, voorzitter van de Fur Free Alliance, zegt: “We prijzen Moncler voor het stoppen van de wreedheid die gepaard gaat met de bonthandel. Het wordt steeds duidelijker dat de huidige consumenten en merken niets te maken willen hebben met het afschuwelijke lijden van dieren die worden gebruikt voor bontmode.”

Wij juichen de verantwoorde beslissing van Moncler om bont definitief uit de collecties te halen toe. Meer dan 1500 merken wereldwijd hebben inmiddels afstand gedaan van bont. Hiermee wordt een krachtig signaal afgegeven dat bont tot het verleden behoort. Moncler voegt zich bij een groeiende internationale lijst van merken die zich ertoe hebben verbonden echt bont uit hun collecties te weren, waaronder Armani, Gucci, Prada en wereldleider in online luxemode Yoox Net-a-Porter.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.