Bont voor Dieren

Aan het einde van het jaar kijken ook wij terug op 2018. Het was een jaar met meerdere overwinningen voor de dieren. België en Noorwegen kunnen zich toevoegen aan de steeds langer wordende lijst met landen met bontfokverboden. Bont voor Dieren deelde haar expertise over het nertsenfokverbod met collega’s en parlementariërs in het buitenland. Hierdoor hopen we dat er in de toekomst meer landen met fokverboden bijkomen! De Bontvrijlijst is afgelopen jaar flink gegroeid met vele nieuwe topmerken. Burberry, Versace, Jean Paul Gaultier, Diane von Furstenberg, Michael Kors en Jimmy Choo maakten bekend te stoppen met het gebruik van bont.

We kregen afgelopen jaar steun van vele bekende Nederlanders. Modeontwerper Bas Kosters ontwierp een T-shirt en tas waarvan de opbrengst ten goede komt aan onze campagnes. BN’ ers als Richard Groenendijk, Anna Drijver, Miryanna van Reeden en Geraldine Kemper spraken zich uit tegen bont en poseerden met het shirt. Ook van onze donateurs ontvingen wij veel steun. Vele mensen stuurden een protestmail tegen de Canadese zeehondenjacht en doneerden geld zodat wij een documentaire kunnen maken over de bontindustrie in China. Dankzij deze steun kunnen wij ons ook in 2019 in blijven zetten voor alle dieren die lijden in de bontindustrie.

Wij hebben onze vaste donateurs een raamposter gestuurd. Op de achterkant staat een overzicht van het werk dat wij in 2018 hebben gedaan. Je kunt de poster hieronder bekijken.

Klik op de afbeelding om de poster in het groot te zien.