Bont voor Dieren

20 november 2019 – Vandaag presenteerden onze dierenvrienden van Humane Society International/UK (HSI), de Franse One Voice en Finse Oikeutta Elaimille hartverscheurende beelden van bontfokkerijen in Finland en Frankrijk aan de leden van het Europees Parlement.

Samen presenteerden deze drie dierenbeschermingsorganisaties het bewijs dat deze bontfokkerijen de EU Dierenbeschermingswet overtreden. Ook eisten ze een onafhankelijk onderzoek van de Europese Commissie ter ondersteuning van de sterke roep tot een algeheel Europees bontfokverbod. Zelfs Fur Europe, de belangenorganisatie van de Europese bontindustrie, moest toegeven dat het niet accepatabel was.

Eerder heeft Bont voor Dieren deze beelden uit Finland en Frankrijk gedeeld. Onderzoekers in Finland hebben op dertien verschillende fokkerijen vossen en nertsen gezien die zichzelf verwonden en soortgenoten uit pure frustratie doden. In Frankrijk was de situatie bij de nertsenfokkerij zo erg dat er meteen een verzoek tot sluiting werd ingediend. In Nederland is helaas nog altijd ook bont uit Finland te koop.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niks missen?

Wil je weten wat er speelt in de bontindustrie en wat we bereiken? Schrijf je dan in voor onze 
e-mailnieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws.