Bont voor Dieren

1 augustus 2021 – Zaterdag stond Bont voor Dieren met een Silent Protest op de boulevard van Zandvoort om te protesteren tegen de pelsrobbenjacht in Namibië. Jaarlijks mogen daar nog tot 60.000 Kaapse pelsrobben worden doodgeknuppeld voor hun vacht. Tijdens de actie konden mensen onze petitie tekenen om de jacht voorgoed te stoppen.

Tijdens de actie was op een zestal borden een duidelijke boodschap te lezen. ‘Mijn vacht is alleen van mij’, hoorde bij een foto van een pelsrobpup en de kreet ‘Greetings from Namibia’ bij de foto van een postkaartje dat je tijdens een vakantie naar het thuisfront stuurt. Dat laatste natuurlijk sarcastisch, want op de afbeelding zie je hoe de dieren worden doodgeknuppeld voor hun vacht. Veel mensen weten niet dat deze jacht bestaat en nog altijd plaats mag vinden, ook al is deze barbaars en onnodig. Daar komt bovenop dat de vraag naar deze vachten sterk lijkt te zijn afgenomen. Wij roepen daarom de Namibische regering op deze jacht voorgoed te verbieden.

Tekst gaat door onder de foto’s

Medewerkers en vrijwilligers trotseerden een stevige wind en later ook flink wat regendruppels, maar bleven standvastig voor hun punt strijden. Gelukkig was het ondanks het weer behoorlijk druk op de boulevard en werd de petitie volop getekend. Voorbijgangers keken aandachtig naar de borden, waarop wij een gesprek met ze aangingen om ze voor te lichten over de afschuwelijke bontindustrie. Nog meer bereik werd mogelijk gemaakt door de aanwezigheid van de pers, die de jacht in Namibië in de Telegraaf en het Haarlems Dagblad onder de aandacht hebben gebracht.

Eind augustus willen we zoveel mogelijk handtekeningen overhandigen aan de Namibische ambassade in Brussel en in gesprek gaan over een mogelijke toekomst zonder pelsrobbenjacht. Het tekenen van de petitie kan nog een aantal weken.

Met dank aan Ed Heesbeen voor de foto’s en alle vrijwilligers die mee hebben gedaan.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.