Bont voor Dieren

Nog steeds dragen kledingmerken bij aan onnodig dierenleed. Merken als Airforce, Oger en Nickelson weigeren bont uit hun collecties te verbannen. Bont voor Dieren wil de productie van Martelmode stoppen!

Bont voor Dieren komt op voor deze slachtoffers van de bontindustrie

In kleine draadstalen kooitjes leiden wasbeerhonden een afschuwelijk leven om vervolgens, na zes maanden, wanneer hun vacht op haar mooist is, op barbaarse wijze te worden gedood. De manier van doden is anale electrocutie. Enkel de vacht van het dier wordt gebruikt. Het vlees wordt niet gegeten maar weggegooid. Bont voor Dieren komt op voor deze slachtoffers van de bontindustrie. Wij zetten ons in om wasbeerhondenbont uit de winkels te krijgen. Dit doen wij door middel van campagnes, voorlichting en een intensieve lobby. Er zijn al 280 ketens en winkels bontvrij, maar dit is natuurlijk niet genoeg zolang er nog zoveel echt bont op straat te zien is.

Bontkragen

Steeds minder mensen dragen jassen die volledig van bont zijn gemaakt. Ondanks deze positieve ontwikkeling wordt er nog steeds bont verwerkt in kleding, bijvoorbeeld in jassen met bontkraagjes. Voor en achter de schermen strijdt Bont voor Dieren om bedrijven te overtuigen hiermee te stoppen. Er zijn al mooie successen behaald: Gaastra en Hugo Boss hebben onlangs bont in hun collecties afgezworen! Benieuwd naar andere successen van Bont voor Dieren? Bekijk onze Bontvrijlijst voor een overzicht van alle bontvrije bedrijven.

Klik HIER om te doneren.

De komende maand zie je onze Stop de Martelmode-commercial op meerdere kanalen voorbij komen. Bekijk het filmpje hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *