Bont voor Dieren

4 mei 2020 – Bont voor Dieren is een stichting die zich inzet vóór de dieren en tégen bont. Wij vinden dat je geen dieren moet doden om van hun vacht een bontartikel te maken. Onze doelen bereiken we door actieve lobby, (straat)campagnes en het geven van voorlichting. We zijn een groeiende organisatie die 100 procent afhankelijk is van giften van donateurs. Op ons kantoor in Amsterdam werken we met een team van zes medewerkers. Daarnaast is er een groep vrijwilligers, die uiteenlopende werkzaamheden doen.

De afgelopen jaren zijn veel overwinningen bereikt tegen de bontindustrie. Veel modehuizen zijn bontvrij gegaan en de grote winkelketens verkopen geen bont meer. In Nederland gaat het nertsenfokverbod in op 1 januari 2024. Voor Bont voor Dieren biedt dit nieuwe kansen. We zullen ons de komende jaren onder meer gaan richten op de enorme Chinese bontindustrie en ons gaan inzetten op meer wettelijke maatregelen om een einde te maken aan de bontindustrie. Maar ook zullen we onze beleidsdossiers uitbreiden naar andere dierlijke materialen. Hiervoor zijn wij zijn per direct op zoek naar een:

Beleidsmedewerker (28-32 uur)

Als beleidsmedewerker krijg je veel vrijheid. Je gaat samen met de directeur de beleidsdoelen voor komende jaren uitstippelen. Deze dossiers ga je grotendeels zelf vormgeven. Samen met de campagneleider bepaal je hoe jullie de campagnematige doelen zullen bereiken. Ook ben je verantwoordelijk voor sommige inhoudelijke campagnes. Verder bestaan je werkzaamheden uit:

 • actief voeren van een effectieve politieke lobby;
 • adviseren van de directeur over ontwikkelingen op de beleidsgebieden van Bont voor Dieren;
 • onderhouden van contacten in binnen- en buitenland met politici, ambtenaren, wetenschappers en collega-organisaties.

Wie zoeken wij? Wij zoeken een ervaren en gedreven collega die zich samen met de rest van het team wil inzetten voor een bontvrije wereld. Een zelfstandige werker die zie zich graag vastbijt in inhoudelijke dossiers. Je bent in staat om ingewikkelde beleidszaken te vertalen naar duidelijke taal, zodat je collega’s dit kunnen gebruiken voor een campagne. Uiteraard onderschrijf je de doelstelling van Bont voor Dieren van harte.

 • Je houdt van dieren en je leeft daarnaar;
 • je hebt WO werk- en denkniveau;
 • je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • je bijt je graag vast in inhoudelijke beleidsdossiers;
 • je kunt strategisch denken en handelen;
 • je ziet kansen en handelt ernaar, vaak op eigen initiatief
 • je schrijft zelfstandig nieuwsbrieven, persberichten en websiteteksten;
 • je hebt affiniteit en ervaring met het gebruik van sociale media.

Wat bieden wij? Wij bieden je een betrokken werkomgeving waarin veel bijzondere campagnes worden opgezet en uitgevoerd. Bont voor Dieren biedt arbeidsvoorwaarden en een salaris die passen bij een goede doelen-organisatie en bij het profiel van deze functie. Bont voor Dieren kent een pensioenregeling en vergoeding van reiskosten.

Geïnteresseerd in deze functie? Mail dan uiterlijk 27 mei 2020 een motivatie en cv naar onze directeur Sandra Schoenmakers s.schoenmakers@bontvoordieren.nl o.v.v. ‘sollicitatie beleidsmedewerker’. Voor vragen is Sandra bereikbaar op 06 3606 9600.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niks missen?

Wil je weten wat er speelt in de bontindustrie en wat we bereiken? Schrijf je dan in voor onze 
e-mailnieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws.