Bont voor Dieren

Dierenleed kent geen grenzen. Daarom steunen wij organisaties in landen waar nog wel veel bont wordt gedragen. Bont voor Dieren is  actief in internationaal verband, als lidorganisatie van de Fur Free Alliance, een internationale coalitie van organisaties tegen bont.

Fur Free Alliance

– Informeert het publiek over de aanzienlijke dierenleed veroorzaakt door de bontindustrie
– Initieert acties en onderzoeken
– Moedigt consumenten en de mode-industrie aan om beschikbare alternatieven aan te dragen
– Werkt nationaal en internationaal door middel van gezamenlijke campagnes

Dierencoalitie

In Nederland is Bont voor Dieren als initiatiefnemer actief binnen de Dierencoalitie. Bij de Dierencoalitie zijn de belangrijkste dierenbeschermingsorganisaties van Nederland aangesloten. Samen werken wij onder meer aan wetgeving die dieren beschermt tegen uitbuiting.

Acties

Gedurende het gehele jaar ondernemen wij gezamenlijke acties met andere stichtingen en/of ondersteunen we elkaar met petities, lobby brieven, en nieuwsberichten. Zie hieronder de laatste acties;

  • We hebben een brief verstuurd naar de ambassadeur van Estland in Den Haag om onze steun uit te spreken voor een bontfokverbod voorafgaande aan de stemming in het parlement.
  • Wij organiseerden een workshop via Skype voor alle FFA leden om tips & tricks te delen voor het organiseren van een bontvrije winkelstraat vergelijkbaar met onze succesvolle campagne voor de eerste bontvrije winkelstraat van Europa (Hartenstraat, Amsterdam).
  • Onze video ‘waar hield de liefde op?’ werd bewerkt om de video aan te passen voor gebruik in andere landen. Er werd o.a. een Franse, Deense en Engelse versie gemaakt zodat de video internationaal uitgezet kan worden.
Niks missen?

Wil je weten wat er speelt in de bontindustrie en wat we bereiken? Schrijf je dan in voor onze 
e-mailnieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws.