Bont voor Dieren

19 mei 2020 – Het Chinese Ministerie van Landbouw heeft voorgesteld om wilde dieren als nertsen, wasbeerhonden en vossen op de ‘gedomesticeerde veelijst’ te plaatsen. Door het coronavirus is er een verbod op handel in wilde dieren, in tegenstelling tot op de handel in veedieren.

Bontdieren vormden in 2016 nog 75% van de totale opbrengst van alle handel in wilde dieren, met een waarde van $ 55 miljard. Dit is veel meer dan de Chinese handel in wild vlees, die slechts $17,75 miljard vertegenwoordigt, ofwel 24% van de handel in wilde dieren. Een verbod op de handel zou desastreus zijn voor de bontindustrie, maar een historische overwinning voor de dieren.

Het is bekend dat nertsen en vossen gastheren zijn van coronavirussen. Het voorstel brengt dus niet alleen de weerloze dieren, maar ook de wereldgezondheid in gevaar. Wij stuurden, samen met de Fur Free Alliance, in maart al een protestbrief naar de Chinese ambassade om deze wetswijziging tegen te gaan. Blijf ons volgen voor de laatste ontwikkelingen!


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niks missen?

Wil je weten wat er speelt in de bontindustrie en wat we bereiken? Schrijf je dan in voor onze 
e-mailnieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws.