Bont voor Dieren

Kledingmerken Canada Goose, Woolrich en Parajumpers gebruiken coyotebont voor hun bontkragen. De merken beweren dat het bont op een verantwoorde manier verkregen wordt, maar niets is minder waar. Coyotes worden in Canada en de Verenigde Staten met gruwelijke wildklemmen bejaagd voor hun vacht. Wildklemmen bestaan uit twee metalen beugels die met een grote kracht dichtslaan zodra een dier erin stapt. Door een sterke veer zit de klem strak om de poot van de coyote. Het kan tot wel twee dagen duren voordat de jager langskomt en het dier uit zijn lijden verlost. In de tussentijd scheuren spieren en pezen af. Vaak proberen coyotes te ontsnappen door hun poot door te bijten. Er zijn ook veel andere dieren die ‘per ongeluk’ de dood vinden in wildklemmen die voor coyotes zijn gezet.

Bekijk hier hoe coyotes gevangen worden.

Canada Goose, Woolrich en Parajumpers praten het gebruik van coyotebont goed op hun websites. Hieronder staan de opvallendste fragmenten op een rij. Klik op de afbeeldingen voor meer onthutsende uitspraken van deze merken.

 

Help mee een einde te maken aan deze martelmode! Bont voor Dieren zal de gruwelijke waarheid achter deze kledingmerken blijven onthullen, want diervriendelijk bont bestaat niet!