Canada, leg voorgoed je knuppels neer!

8 april 2021 – Vanmorgen om 06.00 lokale tijd is de commerciële zeehondenjacht in Canada gestart. Terwijl je dit leest, worden tot 400.000 weerloze pups op brute wijze doodgeknuppeld voor hun vacht. Wij roepen premier Trudeau op nu voorgoed de knuppels neer te leggen en vragen Canada de ogen te openen voor een dier- en milieuvriendelijke heropbouw van de economie na de coronapandemie. Teken nu onze petitie!

Sinds het importverbod op zeehondenbont in 35 landen is de vraag naar het bont ingestort. Ook wordt jaarlijks slechts 8% van het jachtquotum gehaald. De zeehondenjacht is dus allang niet rendabel meer. Toch blijft de overheid miljoenen dollars aan subsidies verstrekken aan een handjevol jagers, waarmee het bloedvergieten in stand wordt gehouden. Wij vragen de overheid deze subsidies niet in jagers te investeren maar in het verwijderen van plastic en oud vissersmateriaal uit de zeeën en oceanen. Daarnaast kan de overheid met dit geld de groeiende populariteit van zeehondentoerisme ondersteunen. 

Klimaatverandering
Zeehondentoerisme als alternatieve inkomstenbron levert financieel veel meer op dan enkele weken zeehonden doodknuppelen, maar door opwarming van de aarde is het ijs in Canada in rap tempo aan het verslechteren. Moederdieren aborteren hun zwangerschap als het ijs te zwak is en pups die in het water terecht komen, verdrinken. Bij verdere verslechtering van het ijs zullen de dieren naar gebieden trekken waar toeristen niet bij kunnen. De overheid subsidieert ijsbrekers, zodat jagers bij de zeehonden kunnen komen. Dit komt het fragiele ijs niet ten goede. Om te kunnen blijven profiteren van zeehondentoerisme is het noodzakelijk dat Canada juist investeert in het beschermen van het leefgebied van de zeehonden.  

In 34 jaar tijd zijn er ruim 4,6 miljoen dieren gedood voor hun vacht. De jonge dieren hebben geen schijn van kans tegen de knuppels van de jagersBijna de helft van deze dieren is zelfs nog bij bewustzijn wanneer zij worden gevild, omdat er zo ‘efficiënt mogelijk’ moet worden gewerkt. Sandra Schoenmakers, directeur Bont voor Dieren: De jacht staat symbool voor één van de meest vreselijke vormen van dierenleed. Jagen op deze prachtige dieren is onnodig en barbaarsWe moeten nu de overheid overtuigen een diervriendelijke koers te varen. De smoes dat zeehonden negatieve impact hebben op de visstand is ook wetenschappelijk achterhaald. Er is werkelijk geen enkele reden om door te gaan met deze jacht”.  

Help de zeehonden
We moeten nu het tij keren en de Canadese overheid overtuigen te investeren in het tegengaan van dierenleed, vervuiling van onze wateren en opwarming van de aarde. Canada mag niet langer de ogen sluiten voor de waarheid. Strijd mee voor een wereld zonder afschuwelijke zeehondenjacht. Teken nu onze petitie!   


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Delen via:
blijf op de hoogte van het nieuws over en de campagnes tegen de bontindustrie

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

20 juni 2024 - Het wetsvoorstel voor een bontfokverbod in Polen is aanstaande. Meer dan 120 politici ondertekenden dit wetsvoorstel, inclusief de voorzitter. Het wetsvoorstel zal nu de volgende stappen
10 juni 2024 - Vier mannen die zich met dubieuze goud- en bontinkoop bezighouden, hebben een celstraf en geldboete gekregen voor hun oplichtingspraktijken. Zie je alsnog een advertentie, geef het
6 juni 2024 - Vandaag kun jij het verschil maken door te stemmen op een partij die zich inzet tegen dierenleed in de bontindustrie. Stem op een kandidaat die dierenwelzijn