Bont voor Dieren

9  juli 2019 – Vandaag vinden de eerste Make Fur History evenement en expositie plaats in Montenegro. Ook Bont voor Dieren is aanwezig maar dan via een eerder opgenomen video boodschap.

In het Culturele en Informatie Center in Budo Tomovic in de hoofdstad Podgorica is er behalve een expositie, ook diverse sprekers uit binnen- en buitenland aanwezig. Het hele evenement wordt georganiseerd door dierenbeschermingsorganisatie Gallop en de Fur Free Alliance.

Montenegro heeft geen enkele pelsdierfokkerij en dierenbeschermers in het land willen dit zo houden. De expositie toont aan hoe bont wordt geproduceerd en de reden waarom het noodzakelijk is dat Montenegro vrij moet blijven van bontfokkerijen.

Onder de sprekers zijn Dušan Pajovic, voorzitter van Gallop, Maida Šabeta, milieujurist en projectcoördinator van de Fur Free Alliance, Thomas Pietsch van Viervoeters Duitsland en Jelena Stevanovic van Freedom For Animals uit Servië.

In de video boodschap van Natalie Wanga, directeur van Bont voor Dieren, geeft ze in het kort het hele traject door de jaren heen tot de totstandkoming van het Nederlandse pelsdierenfokverbod van 2024. En het ernstige en zinloze dierenleed achter dit luxe product. Verder geeft ze de diverse redenen aan waardoor de kans wordt vergroot dat Montenegro internationaal geïsoleerd kan raken indien er toch bontfokkerijen komen. Dit vanwege de publieke opinie tegen bont maar zeker ook door de schadelijke milieu- en gezondheidsrisico’s. Bovendien wordt de markt voor bont alleen maar kleiner gezien het snel groeiende aantal modehuizen en merken die bontvrij gaan.

De expositie is tot en met 11 juli te zien.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Niks missen?

Wil je weten wat er speelt in de bontindustrie en wat we bereiken? Schrijf je dan in voor onze 
e-mailnieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws.