Bont voor Dieren

24 oktober 2023 – Ze grijpen altijd aan: vermissingsposters van dieren. Iedereen hoopt dat een kwijtgeraakte kat of hond snel en in goede gezondheid teruggevonden wordt. Tijdens de killing season in november raken miljoenen bontdieren wereldwijd ‘Furmist’. Voor deze dieren is er helemaal geen hoop. Ze hangen enkele maanden later om iemands nek als bontkraag, prijken als decoratie op een muts of bungelen aan een tas. Gevonden! 

Om bewustwording te creëren over de dieronterende bontindustrie, verspreidt de campagne Furmist zich vanaf eind oktober door heel het land. Er hangen indringende posters op middelbare scholen en op straat zien consumenten die onderweg zijn naar de stad voor een nieuwe jas de posters op driehoeksborden rondom lantaarnpalen. Op sociale media wordt jongvolwassenen gevraagd mee te zoeken naar Bram, Chico, Lotje, Bella en Pip.

Jaarlijks worden wereldwijd minstens 25 miljoen dieren gefokt en gedood voor hun vacht. Hoewel Nederland een bontfokverbod heeft, mag het immense dierenleed hier nog wel geïmporteerd en verkocht worden. En dat gebeurt volop. Daarom blijft het voorlichten van consumenten over de wrede bontindustrie ook aankomende winter ontzettend belangrijk. In Europa loopt dankzij het succesvolle burgerinitiatief voor een bontvrije EU momenteel de discussie om alle bontfokkerijen in Europa te sluiten en om de import van bont afkomstig van fokkerijen buiten Europa hier te verbieden.

Jij kunt zelf ook helpen! Hang de Furmist-poster zichtbaar op je raam of deur en bestel meerdere posters om bij jou in de buurt te verspreiden. Zo roepen we samen de bontindustrie een halt toe.

Met bijzonder grote dank aan Creative Director Keyhé Delsink voor de realisatie van deze ingrijpende campagne!


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.