Furmist: gaat door merg en been

24 oktober 2023 – Ze grijpen altijd aan: vermissingsposters van dieren. Iedereen hoopt dat een kwijtgeraakte kat of hond snel en in goede gezondheid teruggevonden wordt. Tijdens de killing season in november raken miljoenen bontdieren wereldwijd ‘Furmist’. Voor deze dieren is er helemaal geen hoop. Ze hangen enkele maanden later om iemands nek als bontkraag, prijken als decoratie op een muts of bungelen aan een tas. Gevonden! 

Om bewustwording te creëren over de dieronterende bontindustrie, verspreidt de campagne Furmist zich vanaf eind oktober door heel het land. Er hangen indringende posters op middelbare scholen en op straat zien consumenten die onderweg zijn naar de stad voor een nieuwe jas de posters op driehoeksborden rondom lantaarnpalen. Op sociale media wordt jongvolwassenen gevraagd mee te zoeken naar Bram, Chico, Lotje, Bella en Pip.

Jaarlijks worden wereldwijd minstens 25 miljoen dieren gefokt en gedood voor hun vacht. Hoewel Nederland een bontfokverbod heeft, mag het immense dierenleed hier nog wel geïmporteerd en verkocht worden. En dat gebeurt volop. Daarom blijft het voorlichten van consumenten over de wrede bontindustrie ook aankomende winter ontzettend belangrijk. In Europa loopt dankzij het succesvolle burgerinitiatief voor een bontvrije EU momenteel de discussie om alle bontfokkerijen in Europa te sluiten en om de import van bont afkomstig van fokkerijen buiten Europa hier te verbieden.

Jij kunt zelf ook helpen! Hang de Furmist-poster zichtbaar op je raam of deur en bestel meerdere posters om bij jou in de buurt te verspreiden. Zo roepen we samen de bontindustrie een halt toe.

Met bijzonder grote dank aan Creative Director Keyhé Delsink voor de realisatie van deze ingrijpende campagne!


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen via:
blijf op de hoogte van het nieuws over en de campagnes tegen de bontindustrie

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

3 mei 2024 - Wordt de volgende wereldwijde pandemie veroorzaakt door de bontindustrie? Wetenschappers maken zich ernstige zorgen over de mogelijke verspreiding van zoönotische ziekten door het grote aantal bontfokkerijen
2 mei 2024 - Om aandacht te vestigen op de Europese verkiezingen en om iedereen te overtuigen om op partijen te stemmen die voor een bontvrij Europa zijn, organiseren we
1 mei 2024 - Alix the Label is nu Fur Free Retailer! Het Nederlandse modemerk sluit aan bij de gestaag groeiende lijst van designers en winkelketens die zich officieel uitspreken